iltasyazilim
FD Üye
HAZIRLANIŞI:
Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz Üzerine fırçayla sıvıyağ damlatıyoruz İrmik serpiyoruz ve pili pili büzerek yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz Tepsimizi doldurana kadar bu şekilde yufkaları sıkıştırarak yanyana koyuyoruz
Tepsimiz dolunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Keki için, yumurtaları kırıyoruz Şekerini ilave ederek mikserle çırpıyoruz İçine vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar çırpıyoruz Sütü, sıvıyağı ve toz fındığın yarısını da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz
Hazırladığımız karışımı fırından çıkardığımız baklava yufkasının üzerine döküyoruz Kalan fındığı da üzerine serpiyoruz Tekrar fırına veriyoruz ve pişiriyoruz Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz Fırından çıkardığımız tatlının üzerine şerbeti döküyoruz Dilimleyerek servis ediyoruz
1 pk hazır baklava yufkası
1 su b irmik
1 çay b sıvıyağ
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1 su b toz şeker
1 su b süt
1 su b toz fındık
1 çay b sıvıyağ
2 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b toz şeker
2,5 su b su
Kaynak : Oktay Usta
Baklavalık yufkaları tezgaha seriyoruz Üzerine fırçayla sıvıyağ damlatıyoruz İrmik serpiyoruz ve pili pili büzerek yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz Tepsimizi doldurana kadar bu şekilde yufkaları sıkıştırarak yanyana koyuyoruz
Tepsimiz dolunca önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Keki için, yumurtaları kırıyoruz Şekerini ilave ederek mikserle çırpıyoruz İçine vanilya ve kabartma tozunu koyup tekrar çırpıyoruz Sütü, sıvıyağı ve toz fındığın yarısını da ilave ediyoruz ve çırpıyoruz
Hazırladığımız karışımı fırından çıkardığımız baklava yufkasının üzerine döküyoruz Kalan fındığı da üzerine serpiyoruz Tekrar fırına veriyoruz ve pişiriyoruz Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz Fırından çıkardığımız tatlının üzerine şerbeti döküyoruz Dilimleyerek servis ediyoruz
1 pk hazır baklava yufkası
1 su b irmik
1 çay b sıvıyağ
KEKİ İÇİN:
4 yumurta
1 su b toz şeker
1 su b süt
1 su b toz fındık
1 çay b sıvıyağ
2 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
2 su b toz şeker
2,5 su b su
Kaynak : Oktay Usta