Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklava Yufkasında Elmalı Tart

Baklava Yufkasında Elmalı Tart

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Baklava Yufkasında Elmalı Tart Malzemeleri

15 adet baklava yufkası
200 gr tereyağı – erimiş

Harç için Malzemeler

10 kaşık toz şeker
9 kaşık irmik
1 litre süt
1 paket vanilya

Üzeri için Malzemeler

2 adet yeşil elma – ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Bir sos tenceresine irmik, şeker, vanilya ve sütü koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve kenara alın

Elmaları incecik doğrayıp geniş bir kaseye alın, üzerine tarçın, esmer şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın

Tereyağını bir sos tenceresinde eritin

Cam pişirme kapının tabanını bir fırça yardımı ile hafif yağlayın, üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdı da fırça ile yağlayın ardından baklava yufkalarını tek tek aralarını ve kenarlarını iyice yağlayarak üst üste dizin 15 kat bitince kenarlarını rulo yaparak katlayın ve üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması içinde baklagillerle kaplayıp 210 derece 20 dakika pişirin

Fırından çıkartıp ağırlıkları ve yağlı kağıdı kaldırın 10 dakika daha pişirin

Yufkalar pişince üzerine irmikli karışımı serip elmaları dizin ve 15 dakika daha pişirin

Oda sıcaklığında gelince üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin


Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,496Konular
982,155Mesajlar
30,096Kullanıcılar
clemSon üye
Üst Alt