iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkasında Elmalı Tart Malzemeleri
15 adet baklava yufkası
200 gr tereyağı – erimiş
Harç için Malzemeler
10 kaşık toz şeker
9 kaşık irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için Malzemeler
2 adet yeşil elma – ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Bir sos tenceresine irmik, şeker, vanilya ve sütü koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve kenara alın
Elmaları incecik doğrayıp geniş bir kaseye alın, üzerine tarçın, esmer şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin
Cam pişirme kapının tabanını bir fırça yardımı ile hafif yağlayın, üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdı da fırça ile yağlayın ardından baklava yufkalarını tek tek aralarını ve kenarlarını iyice yağlayarak üst üste dizin 15 kat bitince kenarlarını rulo yaparak katlayın ve üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması içinde baklagillerle kaplayıp 210 derece 20 dakika pişirin
Fırından çıkartıp ağırlıkları ve yağlı kağıdı kaldırın 10 dakika daha pişirin
Yufkalar pişince üzerine irmikli karışımı serip elmaları dizin ve 15 dakika daha pişirin
Oda sıcaklığında gelince üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
15 adet baklava yufkası
200 gr tereyağı – erimiş
Harç için Malzemeler
10 kaşık toz şeker
9 kaşık irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
Üzeri için Malzemeler
2 adet yeşil elma – ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı esmer şeker
½ limon suyu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Bir sos tenceresine irmik, şeker, vanilya ve sütü koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin ve kenara alın
Elmaları incecik doğrayıp geniş bir kaseye alın, üzerine tarçın, esmer şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın
Tereyağını bir sos tenceresinde eritin
Cam pişirme kapının tabanını bir fırça yardımı ile hafif yağlayın, üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdı da fırça ile yağlayın ardından baklava yufkalarını tek tek aralarını ve kenarlarını iyice yağlayarak üst üste dizin 15 kat bitince kenarlarını rulo yaparak katlayın ve üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması içinde baklagillerle kaplayıp 210 derece 20 dakika pişirin
Fırından çıkartıp ağırlıkları ve yağlı kağıdı kaldırın 10 dakika daha pişirin
Yufkalar pişince üzerine irmikli karışımı serip elmaları dizin ve 15 dakika daha pişirin
Oda sıcaklığında gelince üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız