iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkasından Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka ( bir buçuk tepsiden biraz daha fazla çıkıyor )
Sosu için;
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
*1 kalıp beyaz peynir (patateslede olur bir kısmını öyle yaptım )
*1 demet maydanoz
Üstüne;
*1 yumurtanın sarısı
*Kavrulmuş susam
Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı
İç harcı için peyniri ve maydanozu kapta karıştıralım (Torak veya patates de olur )Tuz ve yağını da ilave edin Sos için gerekli olan tüm malzemeleri de ayrı bir kapta çırpalım Baklavalık yufka dan önce 2 kat alalım Üzerine sos sürelim Üzerine 2 adet daha yufka serelim Tekrar soslayalım Üzerine 2 kat daha yufka serelim 6 ve son yufkayı da serdikten sonra iç harcımızı döküp rulo şeklinde yufkamızı saralım Kaldırırken dikkat edelim çünkü yufkalar soslandığı için çabuk yırtılıyor Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim Yağlı kağıt kullanırsanız daha iyi olur bu diğer börekler gibi değil daha hassas Bu şekilde tepsimiz dolduktan sonra eğer kalan sos varsa böreklerin üzerine sürelim ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim Daha önce dinlendirmeden de yaptım oda güzel olmuştu Böreklerimiz dinlendikten sonra üzerine, susam veya çörek otu serperek önceden ısınmış fırınımızda üzeri pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka ( bir buçuk tepsiden biraz daha fazla çıkıyor )
Sosu için;
*1 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı buğday nişastası
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
*1 kalıp beyaz peynir (patateslede olur bir kısmını öyle yaptım )
*1 demet maydanoz
Üstüne;
*1 yumurtanın sarısı
*Kavrulmuş susam
Baklava Yufkasından Börek Tarifi Yapılışı
İç harcı için peyniri ve maydanozu kapta karıştıralım (Torak veya patates de olur )Tuz ve yağını da ilave edin Sos için gerekli olan tüm malzemeleri de ayrı bir kapta çırpalım Baklavalık yufka dan önce 2 kat alalım Üzerine sos sürelim Üzerine 2 adet daha yufka serelim Tekrar soslayalım Üzerine 2 kat daha yufka serelim 6 ve son yufkayı da serdikten sonra iç harcımızı döküp rulo şeklinde yufkamızı saralım Kaldırırken dikkat edelim çünkü yufkalar soslandığı için çabuk yırtılıyor Sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim Yağlı kağıt kullanırsanız daha iyi olur bu diğer börekler gibi değil daha hassas Bu şekilde tepsimiz dolduktan sonra eğer kalan sos varsa böreklerin üzerine sürelim ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim Daha önce dinlendirmeden de yaptım oda güzel olmuştu Böreklerimiz dinlendikten sonra üzerine, susam veya çörek otu serperek önceden ısınmış fırınımızda üzeri pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun