iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklava yufkası
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
İç malzemesi;
*Peynir ve çökelek karışımı
*45 adet haşlanmış patates(soğan ve salça ile kavrulur)vb
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
Yumurta, yağ, süt bir kapta çırpılır Tezgaha 2 yufka serilir, sos sürülür ve 1 yufka daha serilip, sos sürülür 1 yufka daha koyup, sos sürüp, iç malzemesi konur Rulo yapılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Tüm yufkalar aynı şekilde yapılır 4 parmak genişliğinde kesilir, yumurtalı harçtan üzerine sürülür 180? fırına verilir
Artan yufkaları da muffin kalıplarına koyup, az sos döküp, iç olarak birine salam birine sucuk, kaşar koyup, diğer yufkayı parçalayıp, koydum Sos döküp, fırına verdim Buda prensesim için*
*1 paket baklava yufkası
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
İç malzemesi;
*Peynir ve çökelek karışımı
*45 adet haşlanmış patates(soğan ve salça ile kavrulur)vb
Baklava Yufkasından Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
Yumurta, yağ, süt bir kapta çırpılır Tezgaha 2 yufka serilir, sos sürülür ve 1 yufka daha serilip, sos sürülür 1 yufka daha koyup, sos sürüp, iç malzemesi konur Rulo yapılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Tüm yufkalar aynı şekilde yapılır 4 parmak genişliğinde kesilir, yumurtalı harçtan üzerine sürülür 180? fırına verilir
Artan yufkaları da muffin kalıplarına koyup, az sos döküp, iç olarak birine salam birine sucuk, kaşar koyup, diğer yufkayı parçalayıp, koydum Sos döküp, fırına verdim Buda prensesim için*