Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklava yufkasından çıtır kol böreği tarifi

Baklava yufkasından çıtır kol böreği tarifi
0
126

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
baklava_yufkasindan_citir_kol_boregi_tarifi_1566806634_0754.jpg

Baklava yufkasından nefis ve çıtır bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Görünüşü de tadı kadar lezzetli olan kol böreği çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Prodüksiyonu kolay olan çıtır kol böreğini yalnızca 15 dakika içerisinde yapabilirsiniz. Baklava yufkasından çıtır kol böreği tanımı bugünkü metnimizde.

Börek, hem yemek kültürümüzün hem de devletimizin en kıymetli bedelleri arasındadır. Damak zevkinize nazaran iç harcında değişiklikler yapabileceğiniz börek, doyurucu olmasıyla da ana yemek bölgesine geçebilir. Konutta börek yapmak için birbirinden farklı formülleri deneyebilirsiniz. Bunlardan biri de baklava yufkasını kullanmak. Baklava yufkası çıtır ve ince olduğundan ötürü tadına doyum olmuyor. Bugünkü vereceğimiz börek tanımı de baklava yufkasından yapılıyor. Anadolu'dan gelen enfes kol böreğinin tanımını kesinlikle denemelisiniz.

BAKLAVA YUFKASINDAN KOL BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

1 paket baklava yufkası
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı likit yağ
1 yumurta sarısı

İç harcı için;

400 gram kadar beyaz peynir
Yarım demet ince kıyılmış peynir 

lUwlA_1566806554_5135.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle sosunu hazırlayabilirsiniz. Likit yağ, süt ve suyu karıştırın.

Yufkanın birinci 3 katına bu sostan şıkça sürün. 4. yufkaya sürmeden hazırladığınız iç harçtan koyun.

Kenarlarında iki parmak boşluk kalacak formda olmasına itina gösterin.

Rulo yaparak yağlı kağıt serili tepsiye alın.

Şayet acilen pişirmek istemiyorsanız hazırlayıp buzluğa atabilir servis edeceğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz.

Kalan sosun içerisine 1 tane yumurta ekleyip böreklerin üzerine sürün.

180 raddede, alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.

Pişen börekleri sıcak sıcak servis etmelisiniz.

Afiyet olsun...
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt