Baklava yufkasından nefis ve çıtır bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Görünüşü de tadı kadar lezzetli olan kol böreği çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Prodüksiyonu kolay olan çıtır kol böreğini yalnızca 15 dakika içerisinde yapabilirsiniz. Baklava yufkasından çıtır kol böreği tanımı bugünkü metnimizde.
Börek, hem yemek kültürümüzün hem de devletimizin en kıymetli bedelleri arasındadır. Damak zevkinize nazaran iç harcında değişiklikler yapabileceğiniz börek, doyurucu olmasıyla da ana yemek bölgesine geçebilir. Konutta börek yapmak için birbirinden farklı formülleri deneyebilirsiniz. Bunlardan biri de baklava yufkasını kullanmak. Baklava yufkası çıtır ve ince olduğundan ötürü tadına doyum olmuyor. Bugünkü vereceğimiz börek tanımı de baklava yufkasından yapılıyor. Anadolu'dan gelen enfes kol böreğinin tanımını kesinlikle denemelisiniz.
BAKLAVA YUFKASINDAN KOL BÖREĞİ TANIMI:
MATERYALLER
1 paket baklava yufkası
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı likit yağ
1 yumurta sarısı
İç harcı için;
400 gram kadar beyaz peynir
Yarım demet ince kıyılmış peynir
YAPILIŞI
Öncelikle sosunu hazırlayabilirsiniz. Likit yağ, süt ve suyu karıştırın.
Yufkanın birinci 3 katına bu sostan şıkça sürün. 4. yufkaya sürmeden hazırladığınız iç harçtan koyun.
Kenarlarında iki parmak boşluk kalacak formda olmasına itina gösterin.
Rulo yaparak yağlı kağıt serili tepsiye alın.
Şayet acilen pişirmek istemiyorsanız hazırlayıp buzluğa atabilir servis edeceğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz.
Kalan sosun içerisine 1 tane yumurta ekleyip böreklerin üzerine sürün.
180 raddede, alt üst ayarda kızarana kadar pişirin.
Pişen börekleri sıcak sıcak servis etmelisiniz.
Afiyet olsun...