iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*45 tane patates
*1 bardaktan bir parmak eksik süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet kuru soğan
İç *harcı için;
*45 tane patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
*1 bardaktan biraz eksik süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu susam haşhaş
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Dün misafirlerim için denediğim ve çok beğenilen bir tarif oldu umarım sizlerde dener siniz ve beğenirsiniz Siz iç harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz peynirli de güzel olacaktır eminim ki ilk olarak patatesleri yıkayıp düdüklü tencereye alalım kaynamış suyumuzu da ilave edelim kapağını kapatalım benim pateteslerim çok küçüktü, 810 dakika haşladım ,daha patatesler pişince bir kaba alalım ,soyalım Daha sonra ezelim çatal yardımıyla Tavamıza sıvı yağımızı koyalım ,soğanımızı doğrayıp tavaya alalım, pembeleşinceye kadar kavuralım ,daha sonra salçayı koyup kavuralım ,kokusu çıkana kadar daha sonra patatesleri de koyup karıştıralım Baharatlarımızı da atalım soğuması için başka bir kaba alalım iç harcımızı bu arada sosumuzu yapalımBir kabin içine sütü, yoğurdu ,sıvı yağını, tuzunu ,kabartma tozunu koyup çırpalım ,kenara alalım baklava yufkamızı açalım, 2 ser katta bir sos sürdüm, 6 kat olduktan sonra iç harcımız dan uzunlamasına koydum, baştan sonuna kadar daha sonra rulo yaptım ve yağlanmış tepsimize koyalım Böyle aynı şekilde tekrarlayalım tepsinin dolan kadar daha sonra üzeri için margarini eritip üzerine döktüm yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, üzerine sürelim, daha sonra keselim Eşit bir şekilde çörek otu susam ini koyalım, erken yapıp bir kaç saat buzdolabında dinlendirdim ,daha sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirdim Deneyeceklere afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*45 tane patates
*1 bardaktan bir parmak eksik süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Margarin
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 adet kuru soğan
İç *harcı için;
*45 tane patates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 adet kuru soğan
*2 yemek kaşığı yağ
*Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için;
*1 bardaktan biraz eksik süt
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı margarin
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu susam haşhaş
Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Yapılışı Dün misafirlerim için denediğim ve çok beğenilen bir tarif oldu umarım sizlerde dener siniz ve beğenirsiniz Siz iç harcını dilediğiniz gibi yapabilirsiniz peynirli de güzel olacaktır eminim ki ilk olarak patatesleri yıkayıp düdüklü tencereye alalım kaynamış suyumuzu da ilave edelim kapağını kapatalım benim pateteslerim çok küçüktü, 810 dakika haşladım ,daha patatesler pişince bir kaba alalım ,soyalım Daha sonra ezelim çatal yardımıyla Tavamıza sıvı yağımızı koyalım ,soğanımızı doğrayıp tavaya alalım, pembeleşinceye kadar kavuralım ,daha sonra salçayı koyup kavuralım ,kokusu çıkana kadar daha sonra patatesleri de koyup karıştıralım Baharatlarımızı da atalım soğuması için başka bir kaba alalım iç harcımızı bu arada sosumuzu yapalımBir kabin içine sütü, yoğurdu ,sıvı yağını, tuzunu ,kabartma tozunu koyup çırpalım ,kenara alalım baklava yufkamızı açalım, 2 ser katta bir sos sürdüm, 6 kat olduktan sonra iç harcımız dan uzunlamasına koydum, baştan sonuna kadar daha sonra rulo yaptım ve yağlanmış tepsimize koyalım Böyle aynı şekilde tekrarlayalım tepsinin dolan kadar daha sonra üzeri için margarini eritip üzerine döktüm yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, üzerine sürelim, daha sonra keselim Eşit bir şekilde çörek otu susam ini koyalım, erken yapıp bir kaç saat buzdolabında dinlendirdim ,daha sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirdim Deneyeceklere afiyet olsun