iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*1 adet yumurta
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı ay çiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
İçi için;
*1 kase beyaz peynir
*45 dal maydanoz
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Bir kasede 1 adet yumurta, süt, ay çiçek yağı ve kabartma tozu iyice karıştırılarak hazır hale getirilir Daha sonra düz bir zemin üzerine baklava yufkası serilir Üzerine hazır olan karışım fırça yardımı ile sürülür Tekrar bir kat daha yufka serilir ve harçtan yine sürülür Yine bir yufka daha serilerek işlem tamamlanır Arkasından peynir ve maydanozla yapılan iç harcı yufkanın tam ortasına gelecek şekilde konur Sonra kenarlarından katlanarak rulo olacak şekilde kapatılır Bu şekilde 3 yufka üst üste gelecek ve aynı işlemler tekrar edilecek (Yalnız ben paketin tamamını kullanmadım O yüzden yapacağınız miktara göre sıvı harcı artırabilirsiniz)Tepsiye dizilen börekler bıçak yardımı ile üç eşit parçaya bölünecek En son kalan sıvı malzeme üzerilerine yine fırça yardımı ile sürülerek fırına verilecek 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilecek Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tarif denenmeye değer Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*1 adet yumurta
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı ay çiçek yağı
*1 paket kabartma tozu
İçi için;
*1 kase beyaz peynir
*45 dal maydanoz
Baklava Yufkasından Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Bir kasede 1 adet yumurta, süt, ay çiçek yağı ve kabartma tozu iyice karıştırılarak hazır hale getirilir Daha sonra düz bir zemin üzerine baklava yufkası serilir Üzerine hazır olan karışım fırça yardımı ile sürülür Tekrar bir kat daha yufka serilir ve harçtan yine sürülür Yine bir yufka daha serilerek işlem tamamlanır Arkasından peynir ve maydanozla yapılan iç harcı yufkanın tam ortasına gelecek şekilde konur Sonra kenarlarından katlanarak rulo olacak şekilde kapatılır Bu şekilde 3 yufka üst üste gelecek ve aynı işlemler tekrar edilecek (Yalnız ben paketin tamamını kullanmadım O yüzden yapacağınız miktara göre sıvı harcı artırabilirsiniz)Tepsiye dizilen börekler bıçak yardımı ile üç eşit parçaya bölünecek En son kalan sıvı malzeme üzerilerine yine fırça yardımı ile sürülerek fırına verilecek 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilecek Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tarif denenmeye değer Afiyet olsun