Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklava Yufkasından Şöbiyet

Baklava Yufkasından Şöbiyet
0
212

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket hazır baklava yufkası

İç kaymağı:


*4 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*350 gr tereyağı
*1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:


*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 dilim limon
*12 paket vanilya

Üzerine:


*Toz fıstık

Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tencereye irmik, süt ve vanilyayı alıp karıştırın Çırpma teli ile orta ateşte kıvam alana dek karıştırın Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Tereyağının tamamını bir tavada eritin
Ceviz içini rondodan geçirin
Şerbet için ayrı bir tencerede su, şeker ve vanilyayı karıştırın 1 dilim limonu sıkıp limonu kabuğu ile birlikte tencereye atın Şerbeti kıvam alana dek yaklaşık yarım saat kaynatın ve soğumaya bırakın
Yufka paketini açın Paket 4445 civarı yufkadan oluşmakta 22? şer yaprak olarak paketi ikiye bölün
2 yaprak yufkayı tezgaha alın ve her yerine fırça yardımıyla tereyağı sürün Üstüne 2 yufka daha atın Ona da aynı şekilde her yerine tereyağı sürün Bu şekilde 22 yufkayı üst üste aralarını yağlayarak koyun En üstteki kata da tereyağı sürdükten sonra sıra kesme işlemine geliyor
Yufkayı enden 5’e, boydan da 5’e kesip kareler elde edin
Her bir kareye 1 çay kaşığı irmikli kaymak ve 1 çay kaşığı da ceviz içi koyup üçgen kapatın
Uç uca olacak şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerine kalan yağı fırça ile sürün 180 derecede 3040 dakika kadar, şöbiyetler kızarana kadar fırınlayın
Fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcaklığı gidip ılıyan şöbiyetlere soğumuş şerbeti kepçe ile dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin
Üzerine toz fıstık serpip servis edin

Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt