iltasyazilim
FD Üye
Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklava yufkası
İç kaymağı:
*4 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*350 gr tereyağı
*1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 dilim limon
*12 paket vanilya
Üzerine:
*Toz fıstık
Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tencereye irmik, süt ve vanilyayı alıp karıştırın Çırpma teli ile orta ateşte kıvam alana dek karıştırın Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Tereyağının tamamını bir tavada eritin
Ceviz içini rondodan geçirin
Şerbet için ayrı bir tencerede su, şeker ve vanilyayı karıştırın 1 dilim limonu sıkıp limonu kabuğu ile birlikte tencereye atın Şerbeti kıvam alana dek yaklaşık yarım saat kaynatın ve soğumaya bırakın
Yufka paketini açın Paket 4445 civarı yufkadan oluşmakta 22? şer yaprak olarak paketi ikiye bölün
2 yaprak yufkayı tezgaha alın ve her yerine fırça yardımıyla tereyağı sürün Üstüne 2 yufka daha atın Ona da aynı şekilde her yerine tereyağı sürün Bu şekilde 22 yufkayı üst üste aralarını yağlayarak koyun En üstteki kata da tereyağı sürdükten sonra sıra kesme işlemine geliyor
Yufkayı enden 5’e, boydan da 5’e kesip kareler elde edin
Her bir kareye 1 çay kaşığı irmikli kaymak ve 1 çay kaşığı da ceviz içi koyup üçgen kapatın
Uç uca olacak şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerine kalan yağı fırça ile sürün 180 derecede 3040 dakika kadar, şöbiyetler kızarana kadar fırınlayın
Fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcaklığı gidip ılıyan şöbiyetlere soğumuş şerbeti kepçe ile dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin
Üzerine toz fıstık serpip servis edin
Afiyet olsun
*1 paket hazır baklava yufkası
İç kaymağı:
*4 yemek kaşığı irmik
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*350 gr tereyağı
*1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti:
*2 su bardağı su
*2 su bardağı toz şeker
*1 dilim limon
*12 paket vanilya
Üzerine:
*Toz fıstık
Baklava Yufkasından Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle bir tencereye irmik, süt ve vanilyayı alıp karıştırın Çırpma teli ile orta ateşte kıvam alana dek karıştırın Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın
Tereyağının tamamını bir tavada eritin
Ceviz içini rondodan geçirin
Şerbet için ayrı bir tencerede su, şeker ve vanilyayı karıştırın 1 dilim limonu sıkıp limonu kabuğu ile birlikte tencereye atın Şerbeti kıvam alana dek yaklaşık yarım saat kaynatın ve soğumaya bırakın
Yufka paketini açın Paket 4445 civarı yufkadan oluşmakta 22? şer yaprak olarak paketi ikiye bölün
2 yaprak yufkayı tezgaha alın ve her yerine fırça yardımıyla tereyağı sürün Üstüne 2 yufka daha atın Ona da aynı şekilde her yerine tereyağı sürün Bu şekilde 22 yufkayı üst üste aralarını yağlayarak koyun En üstteki kata da tereyağı sürdükten sonra sıra kesme işlemine geliyor
Yufkayı enden 5’e, boydan da 5’e kesip kareler elde edin
Her bir kareye 1 çay kaşığı irmikli kaymak ve 1 çay kaşığı da ceviz içi koyup üçgen kapatın
Uç uca olacak şekilde tepsiye dizdikten sonra üzerine kalan yağı fırça ile sürün 180 derecede 3040 dakika kadar, şöbiyetler kızarana kadar fırınlayın
Fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcaklığı gidip ılıyan şöbiyetlere soğumuş şerbeti kepçe ile dökün ve şerbeti çekmesini bekleyin
Üzerine toz fıstık serpip servis edin
Afiyet olsun