Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Baklava Yufkasıyla Kırma Böreği

Baklava Yufkasıyla Kırma Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Baklava Yufkasıyla Kırma Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket(42 adet) baklava yufkası
*250 gr lor peyniri
*250 gr beyaz peynir
*2, 5 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta
*12 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz

Üzeri için:


*Kalan harç
*12 çay bardağı sıvı yağ
*Susam

Baklava Yufkasıyla Kırma Böreği Tarifi Yapılışı
Sürekli yaptığım kırma böreğini, bu defa baklava yufkasıyla yaptım, sonuç muh teşem oldu, puf puf kabardıkça kabardılar pişerken Hemen tarife geçeyim: öncelikle yumurtalar güzelce çırpılır, yoğurt ve yarım çay bardağı yağ eklenir, bu arada harca biraz tuz eklenir Beyaz peynirle lor peynirini de karıştırıp, malzemeler hazır edilir Yalnız lor peynir kullanırsanız, yağ miktarını artırabilirsiniz ( kuru olmaması için) Tezgaha 2 yufka serilir, kaşıkla önce harç konur, fırçayla yayılır Harcın üzerine peynir serpilir, üzerine 1 yufka daha konup, 2 yanlardan avuçlayarak büzdürülür 5 parçaya kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir Malzemeler bitene kadar aynı işlem yapılır 3 ‘er yufka kullanıyoruz 2 alta sonra malzeme sonrada 1 yufka üste, büzüyoruz Hepsi bitince, kalan harca 12 çay bardağı sıvı yağ ekleyip, böreğin her yerine bolca sürüyoruz Susam serpip 185 derecede 30 dk kadar pişiriyoruz Afiyet olsun şimdiden sağlıcakla
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt