iltasyazilim
FD Üye
Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket baklava yufkası (22adet kullandım pakette 42taneydi)
*2 5 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*Yarım paket margarin
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı su (aynı bardakla )
*1 çay kaşığı limon suyu
Baklava Tarifi Yapılışı Tepsimizin büyüklüğüne göre yufkaları kesiyoruz
4 yaprak tepsiye serip üzerine az miktarda ama her yere gelecek şekilde ceviz seriyoruz
Sonra *2 yaprak yufka koyup ceviz serpiyoruz
Son 4 yaprak yufka kalana kadar devam ediyoruz bu şekilde
Sonra kalan 4 yaprağı koyup dilimliyoruz
Sıvı yağ ve margarini iyice ısıtıp her yerine gezdiriyoruz
ve fırına koyuyoruz bu sırada şerbeti yapıyoruz
Bütün malzemeleri tencereye koyup kaynatıyoruz ne çok koyu ne de çok cıvık bir kıvamda şerbet yapıyoruz
Pişen baklava soğuyunca ılıktan biraz sıcak şerbeti üzerine döküyoruz
Soğuyunca servis yapılır
afiyet olsun
*Yarım paket baklava yufkası (22adet kullandım pakette 42taneydi)
*2 5 su bardağı ince çekilmiş ceviz
*Yarım paket margarin
*1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
Şerbeti;
*2 su bardağı şeker
*1 5 su bardağı su (aynı bardakla )
*1 çay kaşığı limon suyu
Baklava Tarifi Yapılışı Tepsimizin büyüklüğüne göre yufkaları kesiyoruz
4 yaprak tepsiye serip üzerine az miktarda ama her yere gelecek şekilde ceviz seriyoruz
Sonra *2 yaprak yufka koyup ceviz serpiyoruz
Son 4 yaprak yufka kalana kadar devam ediyoruz bu şekilde
Sonra kalan 4 yaprağı koyup dilimliyoruz
Sıvı yağ ve margarini iyice ısıtıp her yerine gezdiriyoruz
ve fırına koyuyoruz bu sırada şerbeti yapıyoruz
Bütün malzemeleri tencereye koyup kaynatıyoruz ne çok koyu ne de çok cıvık bir kıvamda şerbet yapıyoruz
Pişen baklava soğuyunca ılıktan biraz sıcak şerbeti üzerine döküyoruz
Soğuyunca servis yapılır
afiyet olsun