Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıflı Sarma

Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıflı Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıflı Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Dikdörtgen borcam için ölçüler:
18 adet baklavalık yufka 200 gr çiğ kadayıf 100 gr ceviz içi Üzeri ve ara katlar için:
1 paket margarin veya 250 gr tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için:
3 su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su 12 damla limon suyu Baklavalık Yufka İle Cevizli Kadayıflı Sarma Tarifi Yapılışı

Tatlımdan bahsedeyim sizlere baklavalık yufka ile hazırladığım bol cevizli kadayıflı dışı çıtır çıtır içi yumuşacık yapımı pratik oldukça hafif olan bir tatlı tarifi Çok da bereketli oluyor Malzemeleri hazırlayın yapımı sadece 10 dakika bu tarifi muhakkak not etmenizi tavsiye ediyorum inanın çok işinize yarayacaktır Ramazanda 4 tepsi yaptım ben o kadar sevildi yani Buyrun bu güzel tarife
Şerbeti hazırlayın bir kenarda bekletin Su ve şekeri tencereye alın Kaynadıktan sonra 12 damla limon suyu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kaynatıp ocağı kapatın
Öncelikle yağı eritin sıvı yağı ekleyip karıştırın Kadayıfları öncelikle elinizle didikleyin sonra bıçak ile doğrayın İri çekilmiş ceviz içini ekleyin eritilmiş yağdan 45 yemek kaşığı ekleyip elinizle güzelce harmanlayın
Bir adet baklavalık yufkayı tezgah üzerine açın 1 yemek kaşığı kadar yağı fırça yardımı ile ara ara sürün Diğer yufkayı üzerine kapatın Bir kenarına cevizli kadayıfdan bir tutam kadar ekleyin sıkı sıkı rulo yapın yağlanmış dikdörtgen borcam tepsinize yerleştirin Aynı şekilde 9 adet ruloyu yapıp tepsiye yerleştirin Kalan yağın tamamını üzerine yemek kaşığı yardımı ile dökün Tereyağı kullanacaksanız tortusunu süzmeyi unutmayın ki kararma olmasın Resimler yardımcı olacaktır
Yağlama işlemi bittikten sonra tatlımızı uygun boyutlarda dilimliyoruz Bu önemli baklavalık yufka çok çıtır ince olduğu için piştikten sonra dilimlenmez Tatlımızı 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim
Tatlımızın şerbetlenmesine gelince servis etmeden yarım saat önce ılık olan şerbetin tamamını tatlımızın üzerine dökelim Kadayıftan dolayı tamamını çekiyor Durdukça da yumuşamıyor çıtır çıtır oluyor bilginize Bu tatlının en çok da sunumunu seviyorum arkadaşlar umarım siz de dener beğenirsiniz Soru ve görüşlerinizi yorum bölümünden bırakabilirsiniz Nefis tatlımız hazırdır Afiyet olsun

858,499Konular
982,579Mesajlar
30,345Kullanıcılar
mikoSon üye
Üst Alt