bilgisayarci
FD Üye

Baklavalık yufka ile el açması börek keyfini yaşamak isteyenlere özel eksiksiz bir tanım hazırladık. Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir börek için baklavalık yufkadan börek tanımını kesinlikle denemelisiniz. Bu tanımda incecik yufkaları yırtamadan açıyor ve efsane iç materyalini hazırlayarak rulo börekler elde edip fırına veriyoruz. Ve son olarak işin en eğlenceli tarafı ile baş başa kalıyoruz. Pekala, baklavalık yufkadan börek nasıl yapılır? İşte son devrin en beğenilen tanımları ortasında birinci sırada yer alan baklavalık yufkadan börek tarifi…
Baklavalık yufkadan börek tanımı ile hem kolay hem de epeyce lezzetli olan hayalinizdeki böreğe kavuşacaksınız. Baklavalık yufkadan börek tanımı herkesin bilmesi gereken son derece lezzetli bir tanımdır. Özel konuklarınız ya da kendiniz için hazırlayacağınız baklavalık yufkadan börek tanımı lezzetiyle yiyen herkesi hayrete düşürecek. Pekala, baklavalık yufkadan börek nasıl yapılır? İşte baklavalık yufkadan börek tarifi…
Baklavalık Yufkadan Börek Materyalleri
• 1 paket baklavalık yufka
• Yarım su bardağı süt
• Yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 tane yumurta akı
İçi İçin;
• 1 kase beyaz peynir
• İnce kıyılmış maydanoz
Baklavalık Yufkadan Börek Nasıl Yapılır?
• Süt, yoğurt, yumurta akı ve sıvıyağı güzelce karıştırttıktan sonra böreğin sosu hazır. Artık çabucak yufkalarımızı açmaya ve biçim vermeye başlayalım.
• Geniş bir alana 2 adet yufkayı üst üste gelecek halde açın. Akabinde fırça yardımıyla sosu her yerine sürün. Sosu sürdükten sonra yufkaların üzerine 2 adet yufka daha yerleştirin ve tekrar sos sürün.
• Süreci 2 yufkada daha sererek devam ettirin. Yani 2 yufkada bir soslanacak toplamda 6 yufka hazırlanacak. Yufkaları hazırladıktan sonra geniş kısma peynirli iç harç yerleştirin, rulo formunda sarın.
• Sardığınız ruloları tepsiye yerleştirdikten sonra 4-5 adet çıkacak kadar kesin. Son olarak kala sosa 2 yumurta sarısı ekleyerek yufkaların üzerine güzelce sürün. İsteğe nazaran susam ya da çörek otu serpiştirebilirsiniz. Evvelden ısıtılan 190 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.