iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
Kıymalı iç harç için :
*Yarım kilo kadar kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
Sosu için :
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için :
*Susam
*Çörek otu
*100 gram kadar tereyağ ( eritilecek )
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
Soğan, sıvı yağ da kavrulur Üzerine kıyma eklenir kıyma pişince baharatlar ve tuz eklenir İyice kavurduktan sonra bir tutam ince kıyılmış maydanoz ilave edilir 1 2 karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım fırın tepsimizi yağlayalım Ayrı bir kapta yufkaların arası için sos hazırlanır Sos için verilen tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır baklavalık yufka dan 2 kat alalım üzerine sos gezdirelim her tarafına gelecek şekilde sos tan yayalım, üzerine 2 adet daha yufka serelim yine soslayalım, üzerine 2 kat daha yufka serelim yani 6 Ve son yufkayı da serdikten sonra yufkanın bizden taraftaki kısmına iç harcımızı yayalım, rulo şeklinde yufkamızı saralım, sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim, her 6 rulo da bu işlem biteceği için tepsimiz doluyor zaten Bu şekilde tepsimiz dolduktan sonra eğer kalan sos varsa börekler in üzerine sürelim ve buzdolabında en az 1 saat(ben 5 saat dinlendirdim )dinlendirelim börekler imiz dinlendikten sonra üzerine 100 gram kadar eritilmiş tereyağı dökelim, susam veya çörek otu serperek önceden ısınmış 185 derece fırınımızda üzeri pişene kadar pişirelim
*1 paket baklavalık yufka
Kıymalı iç harç için :
*Yarım kilo kadar kıyma
*1 adet kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım demet maydanoz
*1 çay kaşığı karabiber
Sosu için :
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 çay kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı elma sirkesi
*1 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için :
*Susam
*Çörek otu
*100 gram kadar tereyağ ( eritilecek )
Baklavalık Yufkadan Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
Soğan, sıvı yağ da kavrulur Üzerine kıyma eklenir kıyma pişince baharatlar ve tuz eklenir İyice kavurduktan sonra bir tutam ince kıyılmış maydanoz ilave edilir 1 2 karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım fırın tepsimizi yağlayalım Ayrı bir kapta yufkaların arası için sos hazırlanır Sos için verilen tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır baklavalık yufka dan 2 kat alalım üzerine sos gezdirelim her tarafına gelecek şekilde sos tan yayalım, üzerine 2 adet daha yufka serelim yine soslayalım, üzerine 2 kat daha yufka serelim yani 6 Ve son yufkayı da serdikten sonra yufkanın bizden taraftaki kısmına iç harcımızı yayalım, rulo şeklinde yufkamızı saralım, sıvı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim, her 6 rulo da bu işlem biteceği için tepsimiz doluyor zaten Bu şekilde tepsimiz dolduktan sonra eğer kalan sos varsa börekler in üzerine sürelim ve buzdolabında en az 1 saat(ben 5 saat dinlendirdim )dinlendirelim börekler imiz dinlendikten sonra üzerine 100 gram kadar eritilmiş tereyağı dökelim, susam veya çörek otu serperek önceden ısınmış 185 derece fırınımızda üzeri pişene kadar pişirelim