iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet baklavalık yufka
*Haşlanmış patates
Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Sigara Böreği Tarifi Yapılışı Eminim beğeneceksiniz pratik olduğundan dolayı acıktığınızda yada canınız hamur işi çektiğinde çok iyi gidiyor Hadi bakalım Çayları demleyin Yumurta kızartmak kadar çabuk olacak şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Hadi Başlıyoruz
Baklavalık yufkalar üst üste bırakılır Dört eşit şerit kesilir Yağlamaya gerek yok zaten yağda kızaracak ve yağlı olacaktır
İçine bir miktar haşladığımız patatesi (Haşlanmış patates veya kızarttığınız patates kızartması ben patates kızartması kullandım çok güzel oluyor) veya siz başka şeylerde ekleyebilirsiniz Şeritlerin ucuna bırakılır Yaprak sarma gibi sarılır ve kızartılır ve servis tabağın altına kağıt havlu serilir Servise hazır Afiyet bal şeker olsun inşallah
PÜF NOKTASI :
Börekleri yağa atınca açılacaktır Ondan dolayı sarma gibi sardıktan sonra uçlarını suya batırıp kapatırsanız açılmayacak ve dağılmayacaktır Katları yağlamaya gerek yok çünkü yağda kızarması yeterlidir
*10 adet baklavalık yufka
*Haşlanmış patates
Baklavalık Yufkadan Çıtır Patatesli Sigara Böreği Tarifi Yapılışı Eminim beğeneceksiniz pratik olduğundan dolayı acıktığınızda yada canınız hamur işi çektiğinde çok iyi gidiyor Hadi bakalım Çayları demleyin Yumurta kızartmak kadar çabuk olacak şimdiden deneyeceklere afiyet olsun
Hadi Başlıyoruz
Baklavalık yufkalar üst üste bırakılır Dört eşit şerit kesilir Yağlamaya gerek yok zaten yağda kızaracak ve yağlı olacaktır
İçine bir miktar haşladığımız patatesi (Haşlanmış patates veya kızarttığınız patates kızartması ben patates kızartması kullandım çok güzel oluyor) veya siz başka şeylerde ekleyebilirsiniz Şeritlerin ucuna bırakılır Yaprak sarma gibi sarılır ve kızartılır ve servis tabağın altına kağıt havlu serilir Servise hazır Afiyet bal şeker olsun inşallah
PÜF NOKTASI :
Börekleri yağa atınca açılacaktır Ondan dolayı sarma gibi sardıktan sonra uçlarını suya batırıp kapatırsanız açılmayacak ve dağılmayacaktır Katları yağlamaya gerek yok çünkü yağda kızarması yeterlidir