iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Enfes Börek (Böreklik Yufkası İçinde Saklı) Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık yufka (pakette 28 tane vardı)
*3 tane böreklik yufka
Sos için;
*1 şişe soda
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Ara katları için;
*Tereyağ
*Sıvı yağ
Patatesli iç harcı için;
*56 tane haşlanmış ezilmiş patates
*1 kuru soğan
*1 kaşık salça
*Sıvı yağ
*Nane
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
Baklavalık Yufkadan Enfes Börek (Böreklik Yufkası İçinde Saklı) Tarifi Yapılışı Mutlaka deneyin farklı yapımıyla gerçekten çok lezzetli Önce iç harcımızı ve sosumuzu hazırlayalım Sıvı yağda kuru soğan kavrulur Salça ve baharatlar eklenir Kavrulmaya devam edilir Ezilmiş patatesler ilave edilir Tekrar kavurmaya gerek yok Patatesli iç ne kadar soğuk olursa böreği döşerken işiniz o kadar kolay olur Ben o yüzden mutlaka öncesi yapar ve buzdolabına kaldırırım 1 dolu yemek kaşığı tereyağ eritilir 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir Bu yufkanın ara katları için soda, yumurta, süt, tuz, sıvı yağ ve yarım tatlı kaşığı kabartma tozu çırpılır Bu sosumuzda böreklik yufkayı koyduğumuz kat ve en son üzerine sürmek için Baklavalık yufkalarımız 4 kat üst üste olacak şekilde her katın arasına yağlı karışım fırça ile sürülür Böreklik yufkamız ortadan 4 e kesilir Elimizde 8 parça yufkamız olacak 4 üncü katın üzerine 1 çeyrek yufka konur Sütlü sos dökülür İç harcımız her tarafına gelecek şekilde yerleştirilir Ucundan kıvrılarak rulo yapılır İster bütün ister keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir 2 böreklik yufka ile 8 rulo börek elde edilir Sosumuzun içine eğer kaldıysa yağlı karışımdan eklenir yada 12 kaşık sıvı yağ eklenerek böreklerin üzerine sürülür Ben ekstradan birde peynirli döşedim Mutlaka soslu haliyle dinlendirin börekleri 180 derecede fırınınızın durumuna göre üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Yufkaları tepsiye çok sık olarak yerleştirmezseniz daha iyi sonuç alırsınız Bu yazma işinde çokta başarılı olamasamda şimdiden affola Deneyenlere şimdiden afiyet olsun bereketle inşallah
*Baklavalık yufka (pakette 28 tane vardı)
*3 tane böreklik yufka
Sos için;
*1 şişe soda
*1 yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz
Ara katları için;
*Tereyağ
*Sıvı yağ
Patatesli iç harcı için;
*56 tane haşlanmış ezilmiş patates
*1 kuru soğan
*1 kaşık salça
*Sıvı yağ
*Nane
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
Baklavalık Yufkadan Enfes Börek (Böreklik Yufkası İçinde Saklı) Tarifi Yapılışı Mutlaka deneyin farklı yapımıyla gerçekten çok lezzetli Önce iç harcımızı ve sosumuzu hazırlayalım Sıvı yağda kuru soğan kavrulur Salça ve baharatlar eklenir Kavrulmaya devam edilir Ezilmiş patatesler ilave edilir Tekrar kavurmaya gerek yok Patatesli iç ne kadar soğuk olursa böreği döşerken işiniz o kadar kolay olur Ben o yüzden mutlaka öncesi yapar ve buzdolabına kaldırırım 1 dolu yemek kaşığı tereyağ eritilir 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir Bu yufkanın ara katları için soda, yumurta, süt, tuz, sıvı yağ ve yarım tatlı kaşığı kabartma tozu çırpılır Bu sosumuzda böreklik yufkayı koyduğumuz kat ve en son üzerine sürmek için Baklavalık yufkalarımız 4 kat üst üste olacak şekilde her katın arasına yağlı karışım fırça ile sürülür Böreklik yufkamız ortadan 4 e kesilir Elimizde 8 parça yufkamız olacak 4 üncü katın üzerine 1 çeyrek yufka konur Sütlü sos dökülür İç harcımız her tarafına gelecek şekilde yerleştirilir Ucundan kıvrılarak rulo yapılır İster bütün ister keserek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir 2 böreklik yufka ile 8 rulo börek elde edilir Sosumuzun içine eğer kaldıysa yağlı karışımdan eklenir yada 12 kaşık sıvı yağ eklenerek böreklerin üzerine sürülür Ben ekstradan birde peynirli döşedim Mutlaka soslu haliyle dinlendirin börekleri 180 derecede fırınınızın durumuna göre üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Yufkaları tepsiye çok sık olarak yerleştirmezseniz daha iyi sonuç alırsınız Bu yazma işinde çokta başarılı olamasamda şimdiden affola Deneyenlere şimdiden afiyet olsun bereketle inşallah