iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Fıstıklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*2 paket hazır baklava yufkası
*250 gr tuzsuz tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*500 gr toz fıstık
Şerbeti için
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*4 5 damla limon suyu
Baklavalık Yufkadan Fıstıklı Baklava Tarifi Yapılışı Dikdörtgen fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın Tavada tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin 3 yufka tepsiye dizin 2 yemek kaşığı yağ gezdirin 3 yufka tekrar dizip üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdirin Aynı işlemi tekrarlayın 3 er 3 er serilip yağ sürülecek 15 Yufkada arasında bolca fıstık dökelim Tekrar yufkalar 3 er 3 er koyulup yağ sürülecek 30 Yufkada yağ gezdirilip tekrar fıstık dökülecek 45 Yufkada kalan yağı döküp baklavayı dilimleyelim Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim Fırından alıp soğumaya bırakalım
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp 15 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 2 dk Daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp ılımasını bekleyin Baklava soğuk olucak şerbet ılık olucak şerbet sıcak dökülürse hamurlaşır Ilık şerbeyi baklavanın üzerine eşit şekilde dökün Üzerini kapatmayın Afiyet olsun
*2 paket hazır baklava yufkası
*250 gr tuzsuz tereyağı
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*500 gr toz fıstık
Şerbeti için
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*4 5 damla limon suyu
Baklavalık Yufkadan Fıstıklı Baklava Tarifi Yapılışı Dikdörtgen fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın Tavada tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin 3 yufka tepsiye dizin 2 yemek kaşığı yağ gezdirin 3 yufka tekrar dizip üzerine 2 yemek kaşığı yağ gezdirin Aynı işlemi tekrarlayın 3 er 3 er serilip yağ sürülecek 15 Yufkada arasında bolca fıstık dökelim Tekrar yufkalar 3 er 3 er koyulup yağ sürülecek 30 Yufkada yağ gezdirilip tekrar fıstık dökülecek 45 Yufkada kalan yağı döküp baklavayı dilimleyelim Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim Fırından alıp soğumaya bırakalım
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp 15 dk kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin 2 dk Daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp ılımasını bekleyin Baklava soğuk olucak şerbet ılık olucak şerbet sıcak dökülürse hamurlaşır Ilık şerbeyi baklavanın üzerine eşit şekilde dökün Üzerini kapatmayın Afiyet olsun