iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Hazırı Aratmayacak Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklavalik yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin
*Ceviz
Şerbeti İçin;
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*7 damla limon
Baklavalık Yufkadan Hazırı Aratmayacak Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce margarini eritiyoruz Sıvı yağ ile karıştırıyoruzbenim Aldığım baklavalık yufkada 44 adet vardı ikiye böldüm 22 + 22 tepsinin altını yağladım Yumurta fırçası ile sonra üzerine 3 adet yufka serdim ve yine yağladım Yufkanın üzerini yumurta fırçası ile bu işlemi 3 yufkada bir yapıyoruz 22 adet yufkam bitince ortasına bol rendelenmiş ceviz döktüm ve üzerine aynı işlemi yaptım 3 yufka ve yağ yufkam bitince en üstü yağlamadım Baklavayı dilimleyip yağı sürdüm Tekrardan sonra ısıtılmış fırında 20 dk pişirdim Davul fırınında yaptığım için derece ayarı yoktu Diğer fırınlarda takip ederek pişirelim Fırından çıkardım ve soğumaya bıraktım Bu sırada şerbeti hazırladım Şeker ile suyu ocağa aldım Kaynamaya çıkan şerbetime limon suyunu ilave ettim Baya katı olacak Yaklaşık 1 saat kaynattım Ocakta şerbeti (baklavayı çıtır istiyorsanız şerbetin güzel olması lazım Püf noktası ) hamur soğuk şerbet sıcak olacak şekilde ıslattım ve soğumaya bıraktım 3 saat sonra afiyetle yedik Gelen misafirlerime kendim açtığımı söyledim ve kimse hazır yufkadan olduğuna inanmadı ben bile şaşırdım bu kadar beklemiyordum
*1 paket hazır baklavalik yufka
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım paket margarin
*Ceviz
Şerbeti İçin;
*5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
*7 damla limon
Baklavalık Yufkadan Hazırı Aratmayacak Baklava Tarifi Yapılışı İlk önce margarini eritiyoruz Sıvı yağ ile karıştırıyoruzbenim Aldığım baklavalık yufkada 44 adet vardı ikiye böldüm 22 + 22 tepsinin altını yağladım Yumurta fırçası ile sonra üzerine 3 adet yufka serdim ve yine yağladım Yufkanın üzerini yumurta fırçası ile bu işlemi 3 yufkada bir yapıyoruz 22 adet yufkam bitince ortasına bol rendelenmiş ceviz döktüm ve üzerine aynı işlemi yaptım 3 yufka ve yağ yufkam bitince en üstü yağlamadım Baklavayı dilimleyip yağı sürdüm Tekrardan sonra ısıtılmış fırında 20 dk pişirdim Davul fırınında yaptığım için derece ayarı yoktu Diğer fırınlarda takip ederek pişirelim Fırından çıkardım ve soğumaya bıraktım Bu sırada şerbeti hazırladım Şeker ile suyu ocağa aldım Kaynamaya çıkan şerbetime limon suyunu ilave ettim Baya katı olacak Yaklaşık 1 saat kaynattım Ocakta şerbeti (baklavayı çıtır istiyorsanız şerbetin güzel olması lazım Püf noktası ) hamur soğuk şerbet sıcak olacak şekilde ıslattım ve soğumaya bıraktım 3 saat sonra afiyetle yedik Gelen misafirlerime kendim açtığımı söyledim ve kimse hazır yufkadan olduğuna inanmadı ben bile şaşırdım bu kadar beklemiyordum