iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Kaşarlı Dolama Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
İç harcı için;
*Yarım kilo kadar ıspanak
*3 dal taze soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kaşar peyniri
Sosu için :
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 şişe maden suyu
*1 çay kaşığı tuz
Üst kısmı için :
*Yarım paket tereyağı veya margarin
*Susam
*Çörek otu
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Kaşarlı Dolama Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım, bunun için ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra istediğimiz gibi doğrayalım, herhangi bir tencereye 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanımızı doğrayıp ilave ediyoruz ,2 3 dk kadar kavuruyoruz, daha sonra ıspanakları ve tuzumuzu da ekleyip 5 dk kadar kavuralım, çok fazla kavurmayalım ki ıspanaklar çok sönmesin Sos için verilen tüm malzemeleri derin bir kaseye alalım bir güzel çırpalım Baklavalık yufka dan 2 kat alalım her tarafına gelecek şekilde sos sürelim üzerine 2 kat daha yufka serelim, onu da soslayalım iç harçtan koyup kaşarları yerleştirelim ,rulo şeklinde saralım yağlanmış yuvarlak tepsimize dolama şeklinde koyalım ,bütün yufkalarımızı *bu şekilde bitirdikten sonra üzerine 125 gram tereyağı veya margarin eritip dökelim, çörek otu ve susam serpilir, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
*1 paket baklavalık yufka
İç harcı için;
*Yarım kilo kadar ıspanak
*3 dal taze soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
*3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
*Kaşar peyniri
Sosu için :
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı yoğurt
*1 şişe maden suyu
*1 çay kaşığı tuz
Üst kısmı için :
*Yarım paket tereyağı veya margarin
*Susam
*Çörek otu
Baklavalık Yufkadan Ispanaklı Kaşarlı Dolama Börek Tarifi Yapılışı
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım, bunun için ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra istediğimiz gibi doğrayalım, herhangi bir tencereye 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanımızı doğrayıp ilave ediyoruz ,2 3 dk kadar kavuruyoruz, daha sonra ıspanakları ve tuzumuzu da ekleyip 5 dk kadar kavuralım, çok fazla kavurmayalım ki ıspanaklar çok sönmesin Sos için verilen tüm malzemeleri derin bir kaseye alalım bir güzel çırpalım Baklavalık yufka dan 2 kat alalım her tarafına gelecek şekilde sos sürelim üzerine 2 kat daha yufka serelim, onu da soslayalım iç harçtan koyup kaşarları yerleştirelim ,rulo şeklinde saralım yağlanmış yuvarlak tepsimize dolama şeklinde koyalım ,bütün yufkalarımızı *bu şekilde bitirdikten sonra üzerine 125 gram tereyağı veya margarin eritip dökelim, çörek otu ve susam serpilir, 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim