Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Baklavalık Yufkadan Muska Böreği

Baklavalık Yufkadan Muska Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Baklavalık Yufkadan Muska Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*12 adet baklavalık yufka
*2 kaşık yoğurt
*Yarım çay bardağı su
*Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
*8

İç harcı için;

*15 yaprak ıspanak
*1 su bardağı peynir (ben çömlek peyniri kullandım)
*2 adet orta boy soğan
*Pulbiber
*Karabiber
*Tozbiber

Baklavalık Yufkadan Muska Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar İki üç kişilik misafirlere tepsi tepsi pasta yapmadığımız kesin Bende iki kişi için yaptığım az muska böreğimin tarifini sizlerle paylaşayım dedim Eğer çok misafiriniz varsa iç harcını ve sosunu çoğaltıp daha da çok yapabilirsiniz Gelgelelim tarifimizeee
Yoğurt su ve yağı bir kasede çırpalım Ispanaklı iç harcımızıda yapıp baklavalık yufkayı tezgaha serelim Yufkanın üzerinde iki tane kat izi var ve yufkayı üç parça şeklinde gösteriyor İşte ilk parçaya sosumuzu sürelim Üzerine ikinci katı katlayıp sosu sürelim Üçüncü katıda katlayıp sosu sürdükten sonra iç harcı yufkanın ucuna koyalım Üçgen şekilde katlayıp tepsimize dizelim İstediğimiz kadar böreği bu şekilde yapıp üzerine kalan sosu sürelim 200º de üzeri kızarana kadar pişirip birazcık sıcağı geçtikten sonra servis edelim
Afiyet olsunn ???

Similar threads

Tepsi Böreği ( Baklavalık Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler *18 adet baklavalık yufka Sosu için: *1 su bardağı süt *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 yumurta *1 çay kaşığı kabartma tozu İç harç: *1 küçük kuru soğan (Minik doğranmış) *1 adet doğranmış kapya biber *1 adet küp doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Baklavalık Yufkadan Balkabağı Böreği Tarifi İçin Malzemeler *9 adet baklavalık yufka *Yarım kilo balkabağı (Rendelenmiş olacak) *1 su bardağı toz şeker *1 su bardağı su *1 çay kaşığı toz zencefil *1 çay kaşığı toz tarçın *1 küçük boy çay bardağı ince dövülmüş ceviz Yufkanın sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Baklavalık Yufkadan Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 paket baklavalık yufka Sosu için: *1 su bardağı yoğurt *1 şişe soda *2 yumurta *Yarım su bardağı sıvı yağ *Tuz İçi için: *1 kalıp beyaz peynir *Yarım demet maydanoz *Pul biber Üzeri için: *2 yumurta sarısı *Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler *15 adet baklavalık yufka İç harcı için; *5 adet orta büyüklükte patates *1 adet soğan *1 yemek kaşığı domates salçası *Kimyon *Nane *Tuz *Karabiber *Pulbiber Sosu için; *Sıvıyağ ve su Üzeri için; *1 yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Baklavalık Yufkadan Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 paket baklavalık Yufka ( ben yarısını Kullandım) *1 çay bardağı sıvı yağ *Yarım çay bardağı süt *1 adet yumurta İç Harcı İçin; *3 adet orta boy patates *Tuz *Karabiber *Pulbiber Üzeri İçin *1 yemek kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt