iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*24 tane baklavalık yufka (yarım paket)
Sosu için;
*1 çay bardağı sıvı yağ)
İç harcı için;
*500 gram beyaz peynir ya da lor
*Dilediğiniz baharat (tuz, karabiber ve kırmızı biber kullandım)
*Biraz kıyılmış maydanoz
Üzerine;
*1 tane yumurta sarısı
*Susam
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcını hazırlamak için, peynir bir kase içerisine ufalanır
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır
Sosu için sıvı yağ bir kap içerisine konur
Fırın tepsisi yağlanır veya yağlı kağıt serilir
Yufkalardan ilki düz bir zemin üzerine serilir
Üzerine 2 Yufka serilir ve 3 Yufkada serildikten sonra, üzerine sıvı yağ sürülür her yerine ve sonra kısa ucuna uzunlamasına peynirli harçtan koyulur
Baklavalık yufka rulo olacak şekilde sarılır bıçak yardımı ile uzunlukta 4 eşit parçaya kesilir ve fırın tepsisine yerleştirilir
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemlerden geçirilir
Hazırlanan baklavalık yufkadan peynirli börek üzerine, fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür susam yada çörek otu serpiştirilir
Baklavalık yufkadan peynirli börek, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından alınan börekler, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edilebilir
*24 tane baklavalık yufka (yarım paket)
Sosu için;
*1 çay bardağı sıvı yağ)
İç harcı için;
*500 gram beyaz peynir ya da lor
*Dilediğiniz baharat (tuz, karabiber ve kırmızı biber kullandım)
*Biraz kıyılmış maydanoz
Üzerine;
*1 tane yumurta sarısı
*Susam
Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcını hazırlamak için, peynir bir kase içerisine ufalanır
Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır
Sosu için sıvı yağ bir kap içerisine konur
Fırın tepsisi yağlanır veya yağlı kağıt serilir
Yufkalardan ilki düz bir zemin üzerine serilir
Üzerine 2 Yufka serilir ve 3 Yufkada serildikten sonra, üzerine sıvı yağ sürülür her yerine ve sonra kısa ucuna uzunlamasına peynirli harçtan koyulur
Baklavalık yufka rulo olacak şekilde sarılır bıçak yardımı ile uzunlukta 4 eşit parçaya kesilir ve fırın tepsisine yerleştirilir
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemlerden geçirilir
Hazırlanan baklavalık yufkadan peynirli börek üzerine, fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür susam yada çörek otu serpiştirilir
Baklavalık yufkadan peynirli börek, önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından alınan börekler, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edilebilir