iltasyazilim
FD Üye
Baklavalık Yufkadan Tahinli Çıtır Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*1 dolu kase tahin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ceviz içi
*1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
*pudra şekeri
Baklavalık Yufkadan Tahinli Çıtır Tatlı Tarifi Yapılışı Bu ölçülerle yarım paket baklavalık yufka gidiyor Kalanı ile börek yapabilirsiniz
Öncelikle derince bir kaseye tahin, sıvı yağ ve şekeri alıp homojen olacak şekilde karıştıralım
Baklavalık yufkanın ilkini tezgaha açalım
Üzerine istediğiniz yoğunlukta olacak şekilde karışımdan gezdirin
Ortalama 2 yemek kaşığı iyi oluyor Uç kısmına çekilmiş cevizleri koyuyoruz
İkinci yufkayı serip yine karışımdan sürüyoruz ve rulo yapıp yarıya kadar sarıyoruz Yufkanın yarısında ortadan ikiye kesip, kalan yufkayı da aynı şekilde sarıyoruz Dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz, pudra şekeri serperek servis yapıyoruz ve günlerce çıtır çıtır kalıyor
Dilerseniz şerbet yapıp da dökebilirsiniz O zaman için şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*1 dolu kase tahin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Ceviz içi
*1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
*pudra şekeri
Baklavalık Yufkadan Tahinli Çıtır Tatlı Tarifi Yapılışı Bu ölçülerle yarım paket baklavalık yufka gidiyor Kalanı ile börek yapabilirsiniz
Öncelikle derince bir kaseye tahin, sıvı yağ ve şekeri alıp homojen olacak şekilde karıştıralım
Baklavalık yufkanın ilkini tezgaha açalım
Üzerine istediğiniz yoğunlukta olacak şekilde karışımdan gezdirin
Ortalama 2 yemek kaşığı iyi oluyor Uç kısmına çekilmiş cevizleri koyuyoruz
İkinci yufkayı serip yine karışımdan sürüyoruz ve rulo yapıp yarıya kadar sarıyoruz Yufkanın yarısında ortadan ikiye kesip, kalan yufkayı da aynı şekilde sarıyoruz Dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz, pudra şekeri serperek servis yapıyoruz ve günlerce çıtır çıtır kalıyor
Dilerseniz şerbet yapıp da dökebilirsiniz O zaman için şeker oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Afiyet olsun