bakmak ve bakmak arasındaki ayrım! Karıkoca birlikte tatile çıkarlar Gittikleri yerde kamp kurarlar Tatillerinin ikinci gününün akşamı hoş bir yemek yemek yiyip uykuya dalarlar Birkac saat daha sonra kadın uyanır ve kocasını da uyandırır Adam uyku sersemidir güzel bir rüyadan uyandırıldığı icin de azıcık kızgındır Ne oldu? Ne istiyorsun?diye sorar Yukarıya bak ve bana ne gördügünü söyle Adam gökyüzüne bakar ve yanıt verir: Bunun için mi uyandırdın beni? Baktım işte Bir sürü yıldız görüyorum, parıl parıl parlayan milyonlarca yıldızKarısı her yerde sorar: Peki, bu sana neyi gösteriyor?Artik iyice uykusu kaçan adam birazcık düsünür ve cevap verir: Teolojik olarak Tanrının kudretini ve kendi acizliğimizi görüyorum Felsefi olarak, evrenin sonsuzluğunu ve onun karşısındaki önemsizliğimizi görüyorum Astronomik olarak galaksilerin, yıldızların, gezegenlerin varlığını görüyorum Yıldızların konumuna bakarak saatin 3 olduğunu, Meteorolojik olarak da bugün havanın fazla hoş olacağını görüyorum Niye sordun bunu bana? Sana neyi gösteriyor? Çadırımızı çalmışlar''