iltasyazilim
FD Üye
Bakterilerin Genel Özellikleri,
Bakteriler Ve Genel Özellikleri nelerdir,
Bakterilerin Özellikleri hakkında Data
Bakteriler Ve Genel Özellikleri
Bakteriler tek gözenekli olan mikroorganizma grubudur Tipik olarak birkaç mikrometre uzunluğunda olan bakterilerin değişik şekilleri vardır, kimi küresel, kimi spiral şekilli, kimi çubuksu olabilir Yeryüzündeki her ortamda bakteriler mevcuttur Toprakta, deniz suyunda, okyanusun derinliklerinde, yer kabuğunda, deride, hayvanların bağırsaklarında, asitli sıcak su kaynaklarında, radyoaktif atıklardahücrelerinin sayısı 40 milyon, bir mililitre tatlı suda ise bir milyondur; toplu olarak dünyada beş nonilyon (5×1030) bakteri bulunmaktadır, bunlar dünyadan biyokütlenin çoğunu oluştururBakteriler gıdaların geri dönüşümü için yaşamsal bir öneme sahiptirler ve gıda döngülerindeki çoğu önemli adım, atmosferden azot fiksasyonu gibi, bakterilere bağlıdır Ama bu bakterilerin çoğu demin tanımlanmamıştır ve bakteri şubelerinin sadece takriben yarısı laboratuvarda kültürlenebilenbakteriyolojidir, bu, mikrobiyolojinin bir dalıdır büyüyebilen tipleri vardır Tipik olarak bir gram toprakta bulunan bakteri türlere sahiptir Bakterilerin araştırıldığı bilim
İnsan vücudunda bulunan bakteri sayısı, insan hücresi sayısının on katı kadardır, bilhassa deridesindirim yolu içinde çok sayıda bakteri bulunur Bunların koskocoman bir çoğunluğu bağışıklık sisteminin koruyucu etkisisiyle zararsız kılınmış durumda olsalar, keza bir kısmı da yardımcı (probiyotik) olsalar da, bazıları patojen bakterilerdir ve enfeksiyöz hastalıklara neden olurlar; kolera, frengi, şarbon, cüzzam ve veba bu nesil hastalıklara dahildir En yaygın ölümcül bakteriyel hastalıklar solunum yolu enfeksiyonlarıdır, bunlardan tüberküloz kimsesiz yılda iki milyon birey öldürür, bunların birçok Sahra altı Afrika'da bulunur Kalkınmış ülkelerde bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde ve çeşitli hayvancılık faaliyetlerinde antibiyotikler kullanılır, bundan dolayı antibiyotik direnci yaygınlaşmaktadır Endüstride bakteriler, atık su arıtması, peynir ve yoğurt üretimi, biyoteknoloji, antibiyotik ve diğer kimyasalların imalatında manâlı rol oynarlar
çok eskiden bitkilerin Schizomycetes sınıfına ait farzedilen bakteriler artık prokaryot olarak sınıflandırılırlar ökaryotlardan ayrı olarak bakteri hücreleri hücreli çekirdeği içermez, membran astarlı organeller de ender olarak görülür Gelenekesel olarak bakteri terimi bütün prokaryotları içermiş ama, 1990'lı yıllarda yapılan keşiflerle prokaryotların iki bambaşka gruptan oluştuğu, bunların iki taraflı bir atadan ayrı olarak evrimleşmiş oldukları bulununca bilimsel sınıflandırma değişmiştir Bu üstteki alemler Bacteria ve Archaea olarak adlandırılmıştır *
Bakteriler Ve Genel Özellikleri nelerdir,
Bakterilerin Özellikleri hakkında Data
Bakteriler Ve Genel Özellikleri
Bakteriler tek gözenekli olan mikroorganizma grubudur Tipik olarak birkaç mikrometre uzunluğunda olan bakterilerin değişik şekilleri vardır, kimi küresel, kimi spiral şekilli, kimi çubuksu olabilir Yeryüzündeki her ortamda bakteriler mevcuttur Toprakta, deniz suyunda, okyanusun derinliklerinde, yer kabuğunda, deride, hayvanların bağırsaklarında, asitli sıcak su kaynaklarında, radyoaktif atıklardahücrelerinin sayısı 40 milyon, bir mililitre tatlı suda ise bir milyondur; toplu olarak dünyada beş nonilyon (5×1030) bakteri bulunmaktadır, bunlar dünyadan biyokütlenin çoğunu oluştururBakteriler gıdaların geri dönüşümü için yaşamsal bir öneme sahiptirler ve gıda döngülerindeki çoğu önemli adım, atmosferden azot fiksasyonu gibi, bakterilere bağlıdır Ama bu bakterilerin çoğu demin tanımlanmamıştır ve bakteri şubelerinin sadece takriben yarısı laboratuvarda kültürlenebilenbakteriyolojidir, bu, mikrobiyolojinin bir dalıdır büyüyebilen tipleri vardır Tipik olarak bir gram toprakta bulunan bakteri türlere sahiptir Bakterilerin araştırıldığı bilim
İnsan vücudunda bulunan bakteri sayısı, insan hücresi sayısının on katı kadardır, bilhassa deridesindirim yolu içinde çok sayıda bakteri bulunur Bunların koskocoman bir çoğunluğu bağışıklık sisteminin koruyucu etkisisiyle zararsız kılınmış durumda olsalar, keza bir kısmı da yardımcı (probiyotik) olsalar da, bazıları patojen bakterilerdir ve enfeksiyöz hastalıklara neden olurlar; kolera, frengi, şarbon, cüzzam ve veba bu nesil hastalıklara dahildir En yaygın ölümcül bakteriyel hastalıklar solunum yolu enfeksiyonlarıdır, bunlardan tüberküloz kimsesiz yılda iki milyon birey öldürür, bunların birçok Sahra altı Afrika'da bulunur Kalkınmış ülkelerde bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde ve çeşitli hayvancılık faaliyetlerinde antibiyotikler kullanılır, bundan dolayı antibiyotik direnci yaygınlaşmaktadır Endüstride bakteriler, atık su arıtması, peynir ve yoğurt üretimi, biyoteknoloji, antibiyotik ve diğer kimyasalların imalatında manâlı rol oynarlar
çok eskiden bitkilerin Schizomycetes sınıfına ait farzedilen bakteriler artık prokaryot olarak sınıflandırılırlar ökaryotlardan ayrı olarak bakteri hücreleri hücreli çekirdeği içermez, membran astarlı organeller de ender olarak görülür Gelenekesel olarak bakteri terimi bütün prokaryotları içermiş ama, 1990'lı yıllarda yapılan keşiflerle prokaryotların iki bambaşka gruptan oluştuğu, bunların iki taraflı bir atadan ayrı olarak evrimleşmiş oldukları bulununca bilimsel sınıflandırma değişmiştir Bu üstteki alemler Bacteria ve Archaea olarak adlandırılmıştır *