Bakterilerin Yararları nelerdir,
bakterilerin faydaları,
bakterilerin yararları nedir
Bakterilerin Yararları şoyle sıralanabilir;
Bakteriler olmasa, hayvan dışkıları, hayvan leşleri, olu bakteriler curumez ve her yer buyuk cop yığınlarıyla dolup taşardı Ayrıca bakteriler, toprağı ceşitli yollarla zenginleştirirler Azot bağlayıcı bakteriler, atmosferdeki azot gazını kullanarak, bitkilerin buyumesi icin gerekli azota donuştururler Baklagillerin koklerinde Rhizobium cinsinden bakteriler iceren kucuk yumrular bulunur ; bu bakteriler, azot bağlanmasına yardımcı olur ; siyanobakteriler ise, havadaki serbest azotun bağlanmasını sağlarlar
Bakteriler sanayide peynir, yoğurt, ayran, sirke, lahana turşusu, vb besinlerin uretilmesinde cok onemli rol oynarlar Topraktan elde edilen bakterilerdense, streptomisin gibi antibiyotiklerin yapımında yararlanılır Deri tabaklanırken, tutun işlenirken, organik atıklar lağım arıtma tesislerinde arıtılırken de bakterilerden yararlanılır Sığırlar, keciler ve koyunlar otla beslenir, ama bakteriler olmasa yedikleri otların sert lifli selulozlarını kolayca sindiremezlerdi
bakterilerin faydaları,
bakterilerin yararları nedir
Bakterilerin Yararları şoyle sıralanabilir;
Bakteriler olmasa, hayvan dışkıları, hayvan leşleri, olu bakteriler curumez ve her yer buyuk cop yığınlarıyla dolup taşardı Ayrıca bakteriler, toprağı ceşitli yollarla zenginleştirirler Azot bağlayıcı bakteriler, atmosferdeki azot gazını kullanarak, bitkilerin buyumesi icin gerekli azota donuştururler Baklagillerin koklerinde Rhizobium cinsinden bakteriler iceren kucuk yumrular bulunur ; bu bakteriler, azot bağlanmasına yardımcı olur ; siyanobakteriler ise, havadaki serbest azotun bağlanmasını sağlarlar
Bakteriler sanayide peynir, yoğurt, ayran, sirke, lahana turşusu, vb besinlerin uretilmesinde cok onemli rol oynarlar Topraktan elde edilen bakterilerdense, streptomisin gibi antibiyotiklerin yapımında yararlanılır Deri tabaklanırken, tutun işlenirken, organik atıklar lağım arıtma tesislerinde arıtılırken de bakterilerden yararlanılır Sığırlar, keciler ve koyunlar otla beslenir, ama bakteriler olmasa yedikleri otların sert lifli selulozlarını kolayca sindiremezlerdi