iltasyazilim
FD Üye
Bakterilerin Yararları nelerdir,
bakterilerin faydaları,
bakterilerin yararları nedir
Bakterilerin Yararları şöyle sıralanabilir;
Bakteriler olmasa, hayvan dışkıları, hayvan leşleri, ölü bakteriler çürümez ve her yer büyük çöp yığınlarıyla dolup taşardı Ayrıca bakteriler, toprağı çeşitli yollarla zenginleştirirler Azot bağlayıcı bakteriler, atmosferdeki azot gazını kullanarak, bitkilerin büyümesi için gerekli azota dönüştürürler Baklagillerin köklerinde Rhizobium cinsinden bakteriler taşıyan ufak yumrular bulunur ; bu bakteriler, azot bağlanmasına yardımcı olur ; siyanobakteriler ise, havadaki bağımsızlık azotun bağlanmasını sağlarlar
Bakteriler sanayide peynir, yoğurt, ayran, sirke, lahana turşusu, vb besinlerin üretilmesinde fazla kayda değer rol oynarlar Topraktan elde edilen bakterilerdense, streptomisin gibi antibiyotiklerin yapımında yararlanılır Deri tabaklanırken, tütün işlenirken, organik atıklar lağım temizleme tesislerinde arıtılırken de bakterilerden yararlanılır Sığırlar, keçiler ve koyunlar otla beslenir, ama bakteriler olmasa yedikleri otların sert lifli selülozlarını zahmetsizce sindiremezlerdi *
bakterilerin faydaları,
bakterilerin yararları nedir
Bakterilerin Yararları şöyle sıralanabilir;
Bakteriler olmasa, hayvan dışkıları, hayvan leşleri, ölü bakteriler çürümez ve her yer büyük çöp yığınlarıyla dolup taşardı Ayrıca bakteriler, toprağı çeşitli yollarla zenginleştirirler Azot bağlayıcı bakteriler, atmosferdeki azot gazını kullanarak, bitkilerin büyümesi için gerekli azota dönüştürürler Baklagillerin köklerinde Rhizobium cinsinden bakteriler taşıyan ufak yumrular bulunur ; bu bakteriler, azot bağlanmasına yardımcı olur ; siyanobakteriler ise, havadaki bağımsızlık azotun bağlanmasını sağlarlar
Bakteriler sanayide peynir, yoğurt, ayran, sirke, lahana turşusu, vb besinlerin üretilmesinde fazla kayda değer rol oynarlar Topraktan elde edilen bakterilerdense, streptomisin gibi antibiyotiklerin yapımında yararlanılır Deri tabaklanırken, tütün işlenirken, organik atıklar lağım temizleme tesislerinde arıtılırken de bakterilerden yararlanılır Sığırlar, keçiler ve koyunlar otla beslenir, ama bakteriler olmasa yedikleri otların sert lifli selülozlarını zahmetsizce sindiremezlerdi *