iltasyazilim
FD Üye
Baku Baklavası Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 paket sıvı krema
*3 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket margarin veya tereyağı
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*3 yumurta akı
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı fındık veya ceviz
Baku Baklavası Tarifi Yapılışı Merhaba; öncelikle şiddetle tavsiye ederim yiyen bir daha istiyor şerbetsiz bir tatlı aynı acı badem kurabiyesi gibi gelelim yapılışına
1
*Margarin, krema, yumurta sarısı, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz
*Bunu yapın ki hamur kendine gelsin
*Hamur dinlenirken içini hazırlayalım
*3 yumurta akını ve şekeri mikserde yaklaşık 10 dakika kar gibi olana kadar çırpıyoruz
*Sonra içine fındık veya ceviz içi koyup yumurta söndürmeden narin narin tek bir yöne karıştırıyoruz
*Buzdolabından aldığımız bezeleri un ile merdane yardımı ile fırın tepsisi kadar açıyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye ilk açılan bezeyi koyup, üstüne yumurta akı ile yapılan harçtan her yerine gelecek şekilde yayıyoruz
*Sonra ikinci bezeyi açıp aynı şekilde iç harcını koyup en son olarak da üçüncü bezeyi açıp ,bir tane yumurta sarısı sürüp, istediğiniz şekilde kesiyoruz
*Dilimlerin üstüne birer fındık veya ceviz batırıp 150 ile 180 derece arası ilk fırına koyup yaklaşık yarım saat hiç kapağını açmayın fırının
*Üzeri kızarınca fırından çıkartıp soğuyunca servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*1 paket sıvı krema
*3 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 paket margarin veya tereyağı
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*3 yumurta akı
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı fındık veya ceviz
Baku Baklavası Tarifi Yapılışı Merhaba; öncelikle şiddetle tavsiye ederim yiyen bir daha istiyor şerbetsiz bir tatlı aynı acı badem kurabiyesi gibi gelelim yapılışına
1
*Margarin, krema, yumurta sarısı, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile hamuru yoğurup 3 bezeye ayırıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz
*Bunu yapın ki hamur kendine gelsin
*Hamur dinlenirken içini hazırlayalım
*3 yumurta akını ve şekeri mikserde yaklaşık 10 dakika kar gibi olana kadar çırpıyoruz
*Sonra içine fındık veya ceviz içi koyup yumurta söndürmeden narin narin tek bir yöne karıştırıyoruz
*Buzdolabından aldığımız bezeleri un ile merdane yardımı ile fırın tepsisi kadar açıyoruz margarin ile yağladığımız tepsiye ilk açılan bezeyi koyup, üstüne yumurta akı ile yapılan harçtan her yerine gelecek şekilde yayıyoruz
*Sonra ikinci bezeyi açıp aynı şekilde iç harcını koyup en son olarak da üçüncü bezeyi açıp ,bir tane yumurta sarısı sürüp, istediğiniz şekilde kesiyoruz
*Dilimlerin üstüne birer fındık veya ceviz batırıp 150 ile 180 derece arası ilk fırına koyup yaklaşık yarım saat hiç kapağını açmayın fırının
*Üzeri kızarınca fırından çıkartıp soğuyunca servis yapabilirsiniz Afiyet olsun