iltasyazilim
FD Üye
Bal Bademli Büyükanne Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*1 adet yumurta
*1 adet yumurtanın akı (Sarısı üzerine sürülecek )
*1 çay bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yemek sirke
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı bal
*1 paket vanilya kabartma tozu
İçi için :
*1 küçük kase ince dövülmüş badem
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı bal
Ortaları için :
*1 küçük kase bütün badem
Üzerine sürmek için :
*1 adet yumurtanın sarısı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için :
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Nohut kadar limon tuzu
Bal Bademli Büyükanne Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini derin bir kapta güzelce yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamurdan portakal büyüklüğünde parça kopartın Tezgaha biraz un serpin 1 cm kalınlığında merdane ile açın su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın ortasına bir çay kaşığı bal badem içinden koyun İki tarafını hamurun toplayarak kapatın Yağlanmış unlanmış tepsiye dizin Tatlıların ortaların birer badem yapıştırın Yağla çırpılmış yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 2025 dk pişirin Şerbet malzemelerini kaynatın tatlı ılık şerbet ılık buluşturun Bir saat çektikten sonra herkese afiyet olsun
Dondurma ile harika oluyor
Not :İyice şerbeti çekiyor Islak kurabiye gibi oluyor Öyle şıpır şıpır şerbetli olmuyor
Anneannemim yaptığı unutulmaya yüz tutmuş bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim
*1 adet yumurta
*1 adet yumurtanın akı (Sarısı üzerine sürülecek )
*1 çay bardağı irmik
*2 su bardağı un
*1 yemek sirke
*1 yemek kaşığı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı bal
*1 paket vanilya kabartma tozu
İçi için :
*1 küçük kase ince dövülmüş badem
*1 çay kaşığı toz tarçın
*1 yemek kaşığı bal
Ortaları için :
*1 küçük kase bütün badem
Üzerine sürmek için :
*1 adet yumurtanın sarısı
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Şerbeti için :
*3 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Nohut kadar limon tuzu
Bal Bademli Büyükanne Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini derin bir kapta güzelce yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamurdan portakal büyüklüğünde parça kopartın Tezgaha biraz un serpin 1 cm kalınlığında merdane ile açın su bardağı ile yuvarlaklar çıkarın ortasına bir çay kaşığı bal badem içinden koyun İki tarafını hamurun toplayarak kapatın Yağlanmış unlanmış tepsiye dizin Tatlıların ortaların birer badem yapıştırın Yağla çırpılmış yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 2025 dk pişirin Şerbet malzemelerini kaynatın tatlı ılık şerbet ılık buluşturun Bir saat çektikten sonra herkese afiyet olsun
Dondurma ile harika oluyor
Not :İyice şerbeti çekiyor Islak kurabiye gibi oluyor Öyle şıpır şıpır şerbetli olmuyor
Anneannemim yaptığı unutulmaya yüz tutmuş bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim