Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal İle İlgili Bilmedikleriniz

Bal İle İlgili Bilmedikleriniz
0
21

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Bal İle İlgili Bilmedikleriniz Bu konu; bal hakkında bilinmeyenler hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, tabiatın en özel ve şifalı nimetlerinden biri olan bal, çocukların gelişme çağında tüketilmesi son derece yardımsever gıdaların başında gelir Bu müthiş gıdanın küçücük bir arı kadar yapıldığını dikkate almak insanı daha da hayretlere düşürüyor Bu sayfamızda sizlere bal hakkında ancak enteresan bilgileri paylaşmak istiyoruz 1549343375 1549343375 balileilgilibilmedikleriniz5c591a94caaa1balileilgilibilmedikleriniz5c591a94caaa1balileilgilibilmedikleriniz5c591a94caaa1 Doğanın en özel ve şifalı armağanlarından olan bal, arılar tarafından çiçeklerden toplanan nektarlardan üretilir Binlerce bitkinin şifasını taşıyan balın 1 gramını üretebilmek için arılar 4000'den pozitif çiçekten nektar toplarlar Vitamin, mineral, amino asit ve antioksidan içeren bal, varlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır Balın rengi ve aroması, arının nektar kaynağına bağlı olarak değişir Renk skalası şeffaftan koyu ambere ve kahverengiye değin geniş bir yelpazeye sahiptir Arının gezindiği çiçeğe göre balın tat ve aroması değişir Koyu renk balın tadı daha yoğundur ve yüksek miktarda mineral içerir Bal hakkında hatalı bir kanı ise, kristalleşen balın reel olmadığıdır Reel bal bazen kristalleşir, oysa gıda değerini kaybetmez Sahte bal ise doğanın özlerini içermediği için uzun vakit kristalleşmeden kalabilir İster petek, ister süzme olsun kıvamına, rengine bakarak, tadarak gerçek balı sahtesinden parçalamak muhtemel değildir En dinç yol, laboratuar analizidir Bal, vitamin ve gıda değerleri açısından yetişkinler kadar çocuklar için de önemli bir gıdadır İçeriğindeki vitamin ve enzimlerle çocukların maddi gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağladığı gibi enerji ihtiyaçlarını da karşılar Oysa uzmanlar, 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmesini öğüt etmiyor Bal çeşitleri: Ballar elde ediliş kaynaklarına göre çiçek balı ve salgı balı, elde ediliş şekillerine kadar petek, süzme ve pres balı olarak çeşitlendirilir Çiçek balı da kendi içinde toplandıkları yöreye etken çiçek örtüsünün isimleri olan ıhlamur, pamuk, ayçiçeği, akasya, kestane, narenciye ve geven balı gibi çeşitlere ayrılır Faydaları: Mideye baskı verir, kansızlığı giderir Karaciğer hastalıklarına iyi kazanç Saçları besler, cildi güzelleştirir İyi bir koruyucudur ve damarları açar Romatizmaya faydalıdır Ağrı dindirici, tansiyon düzenleyicidir İştah açar, balgam söktürür, göz için şifalıdır Nasıl saklamak gerekir? Soğuk, balın kristalleşmesini hızlandırdığı için balı buzdolabında muhafaza etmek yanlıştır Oda sıcaklığında tutmak gerekir Bu yüzden mutfak dolabında gizlemek bal için idealdir Kristalleşen balı yeniden akıcı bir kıvama getirmek için, kavanozu sıcak su doymuş bir kabın içinde bekletmek gerekir  
 
858,497Konular
982,082Mesajlar
30,057Kullanıcılar
BulentuludagSon üye
Üst Alt