Kasım ayından itibaren en çok tüketilen zerzevat olan Bal kabağı, en taze ve doğal satıldığı ayın başlangıcıdır. Kış mevsiminde bal kabağı tatlılar arasında hafif kıvamı ve sağlıklı bir seçim olması nedeniyle tercih edilmektedir.Peki, bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir?İşte, cevaplar...
Bal kabağının kabuğu çok sert olduğundan yapısına mütenasip olarak halde soyulması gerekmektedir. Bal kabağını soyması zordur fakat soyulmuş hazır halde bulunan kabakların tüketilmesi sağlıklı olmamaktadır. Bal kabağının sıhhate tesirlerini öğrenmek için tıklayın. Pekala, bal kabağı soymanın püf noktaları nelerdir? En pratik bal kabağı soyma süreci nasıl yapılır? Merak ettiğimiz kabak soyma haberi için sayfamızın içeriğine göz atınız.
BAL KABAĞI NASIL SOYULUR? PÜF NOKTASI NEDİR?
- Bal kabağını yeterlice temizleyiniz ve Kabuklarından çok çokça kesmeyiniz. Aksi taktirde kabağın vitaminini almış olabilirsiniz.
- Çatal yardımıyla bal kabağının kimi konumlarından delikler açınız. İçeriye hava gitmesini sağlayınız.
Meskende bal kabağı yapmanın pratik tanımı için haberimizin içeriğine göz atabilirsiniz.
- Bal kabağını 1 dakika vade içerisinde mikrodalga yahut fırında ısıtınız. Isı deliklerden içeri geçerek kabuğun yumuşamasını sağlayacaktır. Rahatlıkla bal kabağını kesebilirsiniz.
Püf noktası: Bal kabağını seçerken turuncu bir renk olmasına ihtimam şovunuz. Doğal ve taze olduğuna işarettir.