
Bal Kabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo bal kabağı
- 4-5 su bardağı toz şeker
Bal Kabağı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakların kabuğunu soyalım. Sonra küp küp doğrayalım. Doğranan kabakları iyice yıkadıktan sonra, suyunu süzdürelim.
- Süzülen kabakları derin bir tencereye yada kaba alıp, şekeri ilave edelim ve karıştıralım.
- Kapağını kapatıp bir gece kabakları bekletelim. Ertesi gün baktığımızda suyunu salmış kabakları göreceksiniz ve kendi suyunu saldığından dolayı ekstra su eklemenize gerek yoktur.
- Kabakları ocağa alıp, kaynayana kadar pişirelim. Kaynadığında altını en kısık ateşe getirip, yavaş yavaş pişirelim. Arada bir bakıp pişip pişmediğini kontrol edelim.
- 20-25 dakika kadar kısık ateşte kaynadığında, pişmiş olacaktır. Pişen kabakları şişelerimize eşit bölüp, ağzını iyice kapatıp ters çevirerek dinlendirelim. Afiyet olsun