iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kilogram bal kabağı 250 gram toz şeker Servisi için:
12 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 12 su bardağı tahin
NASIL YAPILIR?
Çekirdekli ve damarlı göbek kısmını aldığınız bal kabağının sert ve yeşil kabuklarını dikkatli bir şekilde kesip dilimleyin Dilimlediğiniz bal kabağını geniş bir tencereye alın Üzerine toz şeker serpip kapağı kapalı tencerede uzun bir süre (bir gece önceden olabileceği gibi en az 34 saat) bekletin Suyunu salan bal kabağını ocağa alın Kısık ateşte 2025 dakika kadar pişirin Şerbeti koyulaşan ve hafif yumuşayan kabakları fırın tepsisine alın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 1520 dakika daha pişirin Fırından çıkardığınız şerbeti yoğun bir kıvam alıp yumuşamış kabakları soğuttuktan sonra servis tabaklarına alın Tahin ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın
1 kilogram bal kabağı 250 gram toz şeker Servisi için:
12 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 12 su bardağı tahin
NASIL YAPILIR?
Çekirdekli ve damarlı göbek kısmını aldığınız bal kabağının sert ve yeşil kabuklarını dikkatli bir şekilde kesip dilimleyin Dilimlediğiniz bal kabağını geniş bir tencereye alın Üzerine toz şeker serpip kapağı kapalı tencerede uzun bir süre (bir gece önceden olabileceği gibi en az 34 saat) bekletin Suyunu salan bal kabağını ocağa alın Kısık ateşte 2025 dakika kadar pişirin Şerbeti koyulaşan ve hafif yumuşayan kabakları fırın tepsisine alın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 1520 dakika daha pişirin Fırından çıkardığınız şerbeti yoğun bir kıvam alıp yumuşamış kabakları soğuttuktan sonra servis tabaklarına alın Tahin ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın