Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr tatlı bal kabağı
*1, 5 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su
*23 damla limon suyu

Süslemek için:


*Tahin
*Ceviz

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı Pazardan soyulmuş olarak aldığımız bal kabaklarını yaklaşık 2 parmak kalınlığında keserek, yayvan tencerenin içine yan yana diziyoruz Görüldüğü gibi, çok şekerli sevmediğimiz için ölçülerde şeker oranı az Siz daha şekerli seviyorsanız, şeker oranını arttırabilirsiniz Dizdiğimiz kabakların üzerine toz şekeri boşaltıyoruz, ardından suyunu ekleyip, kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesini sağlıyoruz Biz burada köylü teyzelerden alışveriş yaptığımız için, pişmesi öyle çok uzun sürmüyor Organik meyve sebze yediğini bilmek çok güzel Piştiğini nasıl anlayacağız derseniz, ince uçlu bir bıçağı batırarak anlayabilirsiniz, tıpkı patates haşlamak gibi Kaynamaya başladığında da limon suyunu ilave edip, kabakları pişiriyoruz Dikkat edin çok pişmesin, çok piştiğinde hemen kendini salıyor pelte kıvamında gözüküyor Pişen kabakları tencereden, kare borcama alıp, soğumasını bekliyoruz Kabakları borcama aldıktan sonra, tencerede kalan şerbeti dökmeyin Yaklaşık iki kepçe kadar kabakların yanına ayırın Yenebilecek soğukluğa geldiğinde de üzerine tahin ve ceviz koyarak servis yapın Yapımı çok çok kolay olay bu tatlıyı, seveceksiniz ve bence vazgeçmeyeceksiniz
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt