Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 4 dilim bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 6 adet karanfil
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Yapılışı
- 4 dilim tatlı kabağı orta büyüklükte modüllere bölüp tencereye dizelim.
- 2 su bardağı şekeri üstüne dökelim tatlımızı akşamdan şekere bırakalım hem şekerini daha hoş çekiyor tadı daha hoş oluyor.
- Sabah tenceremizi orta ateşte bırakıp kabakların pişmesini bekleyelim pişme müddeti 10 dk kâfi pişme sırasında içine 6 adet karanfili atalım.
- Kabaklar pisince tencerenin altını kapatıp kabakları tepsiye borcama dizip dinlenmesini bekleyelim
- Süslemek için üzerine ceviz dökelim afiyet olsun.