Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Bal Kabağı Yemeği

Bal Kabağı Yemeği
0
23

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
bal-kabagi-yemegi.jpg

Bal Kabağı Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kilo bal kabağı
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 iri ceviz kadar tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker karabiber, pul biber, tuz

Bal Kabağı Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabakların kabukları soyulur yıkanır bir parmak genişliğinde halka halka kesilir onlarda kısa çubuk halinde kesilir.
  2. Soğanlar incecik doğranır suya konur acılığı çıksın diye pirinçlerde ılık suya koyulur.
  3. Daha sonra fırın tepsisine kabak, sonra sudan sıkılarak alınan soğan, uygunca yıkanıp süzülen pirinç kat kat döşenir.
  4. En üste baharatlar tuz, şeker, modül kesim tereyağı, sıvı yağ eklenir bir bardak ılık su ek edilir.
  5. Üzeri yağlı kağıt ve folyo ile kapatılır 250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  6. Ortada çatalla bakılır fazla yumuşatılmaz diriliği kaybolmasın daha sonra üzeri açılır 5- 10 dakika da fırında bu türlü bırakılır.
Not: Yemek piştiğinde tepside su kalmayacak üzere oluyor. Afiyet olsun. ):.

Bal Kabağı Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt