iltasyazilim
FD Üye
Bal Kabaklı Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin:
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Hamur Arasına Sürmek İçin:
*Sıvı yağ
İç Harç İçin:
*6 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
*3 su bardağı şeker
Bal Kabaklı Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini yoğuralım 20 dakika dinlendirip, hamuru 7 bezeye ayıralım Bezeleri merdane ile tatlı tabağı büyüklüğün de açıp, aralarına sıvı yağ sürelim ve üst, üstte koyalım Masaya örtü serelim, açtığımız bezeleri örtünün üzerinde hamurun uçlarından hafif çektirip inceltelim Uç tarafına iç harcı koyalım, örtüyü kaldırıp, açtığımız yufkayı rulo yapalım ve yağlanmış tepsiye koyalım Bütün bezelere aynı işlemi yapalım Böreğin üzerini sıvı yağ ile yağlayıp, önceden ısıtılmış 170 derece de 30 dakika pişirelim Afiyet olsun
Not: İç harcı tava da şeker ile biraz soteledim, sulanıyor suyunu süzdüm ( suyunu tatlı da değerlendirdim)
Soteleme den çiğ olarak da koyulabilir
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Hamur Arasına Sürmek İçin:
*Sıvı yağ
İç Harç İçin:
*6 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
*3 su bardağı şeker
Bal Kabaklı Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini yoğuralım 20 dakika dinlendirip, hamuru 7 bezeye ayıralım Bezeleri merdane ile tatlı tabağı büyüklüğün de açıp, aralarına sıvı yağ sürelim ve üst, üstte koyalım Masaya örtü serelim, açtığımız bezeleri örtünün üzerinde hamurun uçlarından hafif çektirip inceltelim Uç tarafına iç harcı koyalım, örtüyü kaldırıp, açtığımız yufkayı rulo yapalım ve yağlanmış tepsiye koyalım Bütün bezelere aynı işlemi yapalım Böreğin üzerini sıvı yağ ile yağlayıp, önceden ısıtılmış 170 derece de 30 dakika pişirelim Afiyet olsun
Not: İç harcı tava da şeker ile biraz soteledim, sulanıyor suyunu süzdüm ( suyunu tatlı da değerlendirdim)
Soteleme den çiğ olarak da koyulabilir