Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Kabaklı Dondurma(FIRLAMA TİM)

Bal Kabaklı Dondurma(FIRLAMA TİM)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler:

1 bardak bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
34 bardak kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
12 tatlı kaşığı tarçın
12 tatlı kaşığı toz zencefil
14 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze rendelenmiş muskat
Hazırlanması:

Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın En az 3 saat, en fazla 8 saat bekletin
Bir tavada 1,5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin
Bu arada yumurta sarılarını, tarçın, zencefil, tuz, muskat, kalan yarım su bardağı krema ve kalan 14 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın
Tavayı ocaktan alın Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun Tahta bir kaşıkla, kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar 4 veya 6 dakika karıştırın (Karışımın kaynamasına müsade etmeyin) Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün
Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin ki üzerinin kurumasını engellesin) buzdolabında en az 3, en fazla 24 saat bekletin
Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat, en fazla 3 gün bekletin
FIRLAMA TİM
 
858,496Konular
982,165Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt