iltasyazilim
FD Üye
Bal Kabaklı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket etimek
şerbeti için;
*1 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 kaç damla limon
muhallebi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*3 çorba kaşığı un
*3 çorba kaşığı nişasta
*1 paket krema
üzeri için;
*23 su bardağı bal kabağı püresi
*1 su bardağı ceviz
Bal Kabaklı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Karamel şerbet için şekeri tencereye alıp açık kahverengi olana kadar karıştırarak şekeri eritin Sonra dikkatlice 1, 5 bardak suyu dikkatlice dökün (Su dökülme esnasında tenceredeki şeker sertleşiyor ama ocakta biraz daha durunca tekrar eriyor ) Karamel olan bu suyumuzu 15 dakika ılınması için bekletip daha sonra tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökün (dikdörtgen borcam kullandım) Üzerini kapatın Muhallebisi için bir tencerede şeker, un ve nişastayı karıştırın Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın Pürüzsüz bir karışım olsun Ocağa alın, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Koyulaşıp bir kaç baloncuk çıkarınca ocaktan alın Soğuması için bir kenara alın, arada karıştırarak kabuk tutmadan soğumasını sağlayın Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip, mikserle çırpın Muhallebiyi şerbetli etimeklerin üstüne dökün İyice soğuması için buzdolabına kaldırın Kabak püresine cevizin yarısını ekleyip, karıştırın Muhallebinin üzerine yayın Buzdolabında en az 23 saat dinlendirdikten sonra ceviz ile süsleyin Dilimleyerek servis edin
*1 paket etimek
şerbeti için;
*1 su bardağı toz şeker
*1, 5 su bardağı su
*1 kaç damla limon
muhallebi için;
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*3 çorba kaşığı un
*3 çorba kaşığı nişasta
*1 paket krema
üzeri için;
*23 su bardağı bal kabağı püresi
*1 su bardağı ceviz
Bal Kabaklı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Karamel şerbet için şekeri tencereye alıp açık kahverengi olana kadar karıştırarak şekeri eritin Sonra dikkatlice 1, 5 bardak suyu dikkatlice dökün (Su dökülme esnasında tenceredeki şeker sertleşiyor ama ocakta biraz daha durunca tekrar eriyor ) Karamel olan bu suyumuzu 15 dakika ılınması için bekletip daha sonra tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökün (dikdörtgen borcam kullandım) Üzerini kapatın Muhallebisi için bir tencerede şeker, un ve nişastayı karıştırın Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek karıştırın Pürüzsüz bir karışım olsun Ocağa alın, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Koyulaşıp bir kaç baloncuk çıkarınca ocaktan alın Soğuması için bir kenara alın, arada karıştırarak kabuk tutmadan soğumasını sağlayın Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip, mikserle çırpın Muhallebiyi şerbetli etimeklerin üstüne dökün İyice soğuması için buzdolabına kaldırın Kabak püresine cevizin yarısını ekleyip, karıştırın Muhallebinin üzerine yayın Buzdolabında en az 23 saat dinlendirdikten sonra ceviz ile süsleyin Dilimleyerek servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.