iltasyazilim
FD Üye
Bal herkesin bildiği gibi şifa deposu bir besindirçok eski tarihlerden buyana sağlık için faydalı olduğu bilinir ve kullanılır tarçında fazla şifalı olduğuna kadar ,bu ikisinin karışımındaki şifayı ve sağlığı bir düşünün bundan böyle
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına aleyhinde korurAraştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir Balın ahenkli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir
DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir Sızı kesilene kadar günde üç kez dilekçe edilir
HAZIMSIZLIK VE GRİP
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır
İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI
İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üstünde etkilidir
KANSER
Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç kere almalıdırlar
KALP HASTALIKLARI
Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabahleyin kahvaltıda reçel ya da marmelat yerine ekmek üstüne sür Bu başvuru formu arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur Bu tatbik ile, daha önce yürek krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardırBu uygulamayı uyumlu olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir
KISIRLIK
Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, senelerdir, erkeklerin spermalarını yükseltmek için kullanmışlardırEğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektirÇin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu sağlamlaştırmak isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar Hamile kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün baştan başa bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak ağır ağır emilerek etkin olmaktadır
KOLESTEROL
İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir Artrit hastalarına nasihat edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilirAdı geçen dergideki bilgilere tarafından günlük yiyecek ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine asistan olabilir
MİDE AĞRILARI
Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu dek mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır
GAZ
Hindistan ve Japonyada yapılan çalışmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir
SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır5 dakikalık bir uygulama zeka etkili olabilir
SİVİLCELER VE CILT
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır Bu krem uykudan önce sivilceler üstüne sürülür Sabah ılık su ile yıkanırEğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarırEgzama,mantar ve öteki deri enfeksiyonlarında eşdeğer miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır
SOĞUK ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,14 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç kere yenirBu tatbik çoğu kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir
YAŞLILIK
Bal ve tarçınla hazırlanan akarsu,ahenkli alındığında yaşlılık harabiyetini önler4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir meşrubat hazırlanır Günde 34 defa ¼ bardak miktarında içilir Deriyi diri,taze ve yumşak miktar, yıpranmasını durdurur
TAKÂTSIZLIK
Araştırmayı yapan DrMilton, bir kadeh su içerisinde ½ kaşık bal ve birazcık toz tarçının hergün kuşluk vakti ve beden direncinin düşmeye başladığı tahminen saat 1500 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir
ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilirDüzenli uygulanırsa kilo verilirAyrıca bu karışım uyumlu olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur *
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına aleyhinde korurAraştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir Balın ahenkli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir
DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbik edilir Sızı kesilene kadar günde üç kez dilekçe edilir
HAZIMSIZLIK VE GRİP
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır
İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI
İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üstünde etkilidir
KANSER
Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç kere almalıdırlar
KALP HASTALIKLARI
Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabahleyin kahvaltıda reçel ya da marmelat yerine ekmek üstüne sür Bu başvuru formu arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur Bu tatbik ile, daha önce yürek krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardırBu uygulamayı uyumlu olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir
KISIRLIK
Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, senelerdir, erkeklerin spermalarını yükseltmek için kullanmışlardırEğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektirÇin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu sağlamlaştırmak isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar Hamile kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün baştan başa bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak ağır ağır emilerek etkin olmaktadır
KOLESTEROL
İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir Artrit hastalarına nasihat edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilirAdı geçen dergideki bilgilere tarafından günlük yiyecek ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine asistan olabilir
MİDE AĞRILARI
Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu dek mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır
GAZ
Hindistan ve Japonyada yapılan çalışmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir
SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır5 dakikalık bir uygulama zeka etkili olabilir
SİVİLCELER VE CILT
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır Bu krem uykudan önce sivilceler üstüne sürülür Sabah ılık su ile yıkanırEğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarırEgzama,mantar ve öteki deri enfeksiyonlarında eşdeğer miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır
SOĞUK ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,14 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç kere yenirBu tatbik çoğu kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir
YAŞLILIK
Bal ve tarçınla hazırlanan akarsu,ahenkli alındığında yaşlılık harabiyetini önler4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir meşrubat hazırlanır Günde 34 defa ¼ bardak miktarında içilir Deriyi diri,taze ve yumşak miktar, yıpranmasını durdurur
TAKÂTSIZLIK
Araştırmayı yapan DrMilton, bir kadeh su içerisinde ½ kaşık bal ve birazcık toz tarçının hergün kuşluk vakti ve beden direncinin düşmeye başladığı tahminen saat 1500 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir
ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır Her gün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilirDüzenli uygulanırsa kilo verilirAyrıca bu karışım uyumlu olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur *