Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Bal Parmak Tatlısı

Bal Parmak Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*1 tane yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*Yarım paket kabartma tozu
*Yaklaşık üç su bardağı un
*Ortasına koymak için de tuzsuz badem
*1 su bardağı irmik

Şerbeti için;


*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*İncecik 1 dilim limon

Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti ocağa koyalım Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve ocaktan çekip ılıtın Şerbet ılık tatlımız sıcak olarak döküyoruz
Hamur malzemelerini bir kaba koyun yoğurun Unu yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde silindir yapın İki ucunda birleştirin irmiğe bulayıp ortalarına badem koyun Yağlanmış tepsiye dizin
200° alt üst ayarda önceden Isıttığımız fırına koyalım İyice kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkardığınız gibi birkaç dakika bekleyip ilk sıcaklığı gitsin ılık şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Şerbetini çekmesi için birkaç saat beklemeliyiz Şerbetini çabuk çekmesini isterseniz üzerine bir tepsi kapatıp 10 dakika bekletin Bu sayede şerbeti çabuk çeker dinlenince lezzeti artan bir tatlıdır
 
858,496Konular
982,203Mesajlar
30,128Kullanıcılar
bilme455Son üye
Üst Alt