iltasyazilim
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*Yarım paket kabartma tozu
*Yaklaşık üç su bardağı un
*Ortasına koymak için de tuzsuz badem
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*İncecik 1 dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti ocağa koyalım Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve ocaktan çekip ılıtın Şerbet ılık tatlımız sıcak olarak döküyoruz
Hamur malzemelerini bir kaba koyun yoğurun Unu yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde silindir yapın İki ucunda birleştirin irmiğe bulayıp ortalarına badem koyun Yağlanmış tepsiye dizin
200° alt üst ayarda önceden Isıttığımız fırına koyalım İyice kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkardığınız gibi birkaç dakika bekleyip ilk sıcaklığı gitsin ılık şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Şerbetini çekmesi için birkaç saat beklemeliyiz Şerbetini çabuk çekmesini isterseniz üzerine bir tepsi kapatıp 10 dakika bekletin Bu sayede şerbeti çabuk çeker dinlenince lezzeti artan bir tatlıdır
*1 tane yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*4 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı irmik
*Yarım paket kabartma tozu
*Yaklaşık üç su bardağı un
*Ortasına koymak için de tuzsuz badem
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*25 su bardağı toz şeker
*3 su bardağı su
*İncecik 1 dilim limon
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk önce şerbeti ocağa koyalım Kaynamaya başlayınca 10 dakika kaynatın ve ocaktan çekip ılıtın Şerbet ılık tatlımız sıcak olarak döküyoruz
Hamur malzemelerini bir kaba koyun yoğurun Unu yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde silindir yapın İki ucunda birleştirin irmiğe bulayıp ortalarına badem koyun Yağlanmış tepsiye dizin
200° alt üst ayarda önceden Isıttığımız fırına koyalım İyice kızarana kadar pişirelim
Fırından çıkardığınız gibi birkaç dakika bekleyip ilk sıcaklığı gitsin ılık şerbeti sıcak tatlımıza dökelim Şerbetini çekmesi için birkaç saat beklemeliyiz Şerbetini çabuk çekmesini isterseniz üzerine bir tepsi kapatıp 10 dakika bekletin Bu sayede şerbeti çabuk çeker dinlenince lezzeti artan bir tatlıdır