iltasyazilim
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*Bulamak için irmik
ŞERBETİ;
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*(Kaynadıktan 5 dk sonra oçaktan alınır soğumaya bırakılır)
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Margarin oda sıcaklığına da olaçak bütün malzeme katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Şekil verip sonrada irmiğe buluyoruz Öncelikle ceviz büyüklüğünde top yapıp avuç içinde uzunlamasına şekil verilir ve üzerine ceviz fındık bastırınça biraz yayık bir görüntü oluşuyor İnşallah Üzerlerine ceviz bastırarak yerleştiriyoruz ve 200 derecede kızaracak kadar pişiriyoruz Tatlı ve şerbet ılıkken tepsiye döküp bir saat dinlendiriyoruz
*1 paket margarin
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*Bulamak için irmik
ŞERBETİ;
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*(Kaynadıktan 5 dk sonra oçaktan alınır soğumaya bırakılır)
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Margarin oda sıcaklığına da olaçak bütün malzeme katıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz Şekil verip sonrada irmiğe buluyoruz Öncelikle ceviz büyüklüğünde top yapıp avuç içinde uzunlamasına şekil verilir ve üzerine ceviz fındık bastırınça biraz yayık bir görüntü oluşuyor İnşallah Üzerlerine ceviz bastırarak yerleştiriyoruz ve 200 derecede kızaracak kadar pişiriyoruz Tatlı ve şerbet ılıkken tepsiye döküp bir saat dinlendiriyoruz