iltasyazilim
FD Üye
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağında biraz az sıvı yağ
*Yarım paket margarinden biraz az margarin (100 gram)
*Yarım çay bardağından biraz fazla irmik
*2 53 bardak un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım limon veya portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Bulamak için:
*1 çay bardağı irmik
Şerbeti için :
*3 5 bardak şeker
*2 5 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şerbetin soğuk olması lazım Tencereye şekeri ve suyu koyalım kaynatalım Kaynayınca limonunu koyalım altını kapatalım
Karıştırma kabına bir yumurta kıralım, şekeri ekleyelim ve çırpma teli ile çırpalım Üzerine sıvı yağ, irmik, margarin, vanilya, kabartma tozu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim limon kabuğunu rendeleyelim Azar azar un ilavesi yaparak yoğuralım Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hazırlanılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanarak parmak şekli verilir İrmiği tabağa koyalım bulayalım 200 derecelik fırında pişirelim
Afiyet olsun
*1 adet yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağında biraz az sıvı yağ
*Yarım paket margarinden biraz az margarin (100 gram)
*Yarım çay bardağından biraz fazla irmik
*2 53 bardak un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Yarım limon veya portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Bulamak için:
*1 çay bardağı irmik
Şerbeti için :
*3 5 bardak şeker
*2 5 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım şerbetin soğuk olması lazım Tencereye şekeri ve suyu koyalım kaynatalım Kaynayınca limonunu koyalım altını kapatalım
Karıştırma kabına bir yumurta kıralım, şekeri ekleyelim ve çırpma teli ile çırpalım Üzerine sıvı yağ, irmik, margarin, vanilya, kabartma tozu ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim limon kabuğunu rendeleyelim Azar azar un ilavesi yaparak yoğuralım Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hazırlanılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanarak parmak şekli verilir İrmiği tabağa koyalım bulayalım 200 derecelik fırında pişirelim
Afiyet olsun