iltasyazilim
FD Üye
Balcan Öldürmesi (Patlıcan, Kilis Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*5 tane taze patlıcan (balcan)
*5 tane taze domates (tomotos)
*birkaç tane yeşil biber
*üç yemek kaşığı nar ekşisi veya bir çay bardağı koruk suyu
*tuz, pul biber
*1 tane kuru soğan
kızartmak için
*zeytinyağı
Balcan Öldürmesi (Patlıcan, Kilis Yöresi) Tarifi Yapılışı Kızartma tenceremize yeterli yağı bırakalım, patlıcanları pijama şeklinde soyup dilimleyip kızartmaya başlayalım Vakit kazanmak için bir tencereye biraz yağ bırakıp yeşil biber ve kuru soğanımızı kavuralım, tabi patlıcanları kızartmaya devam edelim Sonra domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp kavrulan soğanların üzerine bırakıp tencerenin ağzını kapatalım onları pişmeye bırakalım Kiliste biz patlıcana BALCAN deriz ve bizim yerli minik balcanlarımız olur yazın bu yemeği yerli tomotostan balcandan yapar kilisimizin tırnak ekmeğiyleyeriz Çok sık yapılan ve hala da hemen hemen her evde kızartılarak yapılan güzel bir yemektir Aslında bu zeytinyağlı bir meze türüdür ama kiliste bunu yemek olarak öğünlerimizde yeriz Evet patlıcanlar kızardı domateste pişince ,kızaran patlıcanlarımızı bıçakla iri iri soğan tahtamızın üzerinde doğrayıp pişmiş olaran domates sosunun içine atalım ister nar ekşisi isterse koruk suyundan katalım Tuzunu, pul biberini de ekleyip ocağın altını kapatalım Yemeğimiz pişmiştir
Kiliste bu yemeğe balcan eşkilemeside denir Ekşi konulduğu için içine ister soğuk olarak isterse sıcak olarak servis yapabilirisniz Afiyet olsun
Özellikle yazın bağlarımızda yere taştan ocaklar yapılır odun ateşine kara kara büyük zeyt tavaları konulur ve rahmetlik babaannem ocağın başına geçer eline uzun bir kebap şişi alıp öyle kavırırdı balcanları, onu izlemek çok hoşuma giderdi Bu yemeği her yapışımda o gelir aklıma sizinle de paylaşmak istedim Teşekürler afiyet olsun
*
*5 tane taze patlıcan (balcan)
*5 tane taze domates (tomotos)
*birkaç tane yeşil biber
*üç yemek kaşığı nar ekşisi veya bir çay bardağı koruk suyu
*tuz, pul biber
*1 tane kuru soğan
kızartmak için
*zeytinyağı
Balcan Öldürmesi (Patlıcan, Kilis Yöresi) Tarifi Yapılışı Kızartma tenceremize yeterli yağı bırakalım, patlıcanları pijama şeklinde soyup dilimleyip kızartmaya başlayalım Vakit kazanmak için bir tencereye biraz yağ bırakıp yeşil biber ve kuru soğanımızı kavuralım, tabi patlıcanları kızartmaya devam edelim Sonra domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp kavrulan soğanların üzerine bırakıp tencerenin ağzını kapatalım onları pişmeye bırakalım Kiliste biz patlıcana BALCAN deriz ve bizim yerli minik balcanlarımız olur yazın bu yemeği yerli tomotostan balcandan yapar kilisimizin tırnak ekmeğiyleyeriz Çok sık yapılan ve hala da hemen hemen her evde kızartılarak yapılan güzel bir yemektir Aslında bu zeytinyağlı bir meze türüdür ama kiliste bunu yemek olarak öğünlerimizde yeriz Evet patlıcanlar kızardı domateste pişince ,kızaran patlıcanlarımızı bıçakla iri iri soğan tahtamızın üzerinde doğrayıp pişmiş olaran domates sosunun içine atalım ister nar ekşisi isterse koruk suyundan katalım Tuzunu, pul biberini de ekleyip ocağın altını kapatalım Yemeğimiz pişmiştir
Kiliste bu yemeğe balcan eşkilemeside denir Ekşi konulduğu için içine ister soğuk olarak isterse sıcak olarak servis yapabilirisniz Afiyet olsun
Özellikle yazın bağlarımızda yere taştan ocaklar yapılır odun ateşine kara kara büyük zeyt tavaları konulur ve rahmetlik babaannem ocağın başına geçer eline uzun bir kebap şişi alıp öyle kavırırdı balcanları, onu izlemek çok hoşuma giderdi Bu yemeği her yapışımda o gelir aklıma sizinle de paylaşmak istedim Teşekürler afiyet olsun
*