Balgam söktüren bitkisel kürler balgam nedir,balgam niçin olur,balgam sebepleri,balgam nasıl geçer,balgama iyi gelen ot gibi yaşama,balgam söktüren şifalı kürler hakkında bilgiler 41912 41912 balgamsokturenbitkiselkurler5c4f89a05ec51balgamsokturenbitkiselkurler5c4f89a05ec51 300 400 bajpg41912 Balgam söktüren bitkisel kürler bajpg41912 Balgam söktüren bitkisel kürler Boğazda balgam, kimsesiz oluşan bir hastalık değildir Solunum yollarında oluşan balgam, çeşitli renklerde ve yoğunluk da değil ise normal olarak karşılanabilir Oysa renginde ve yoğunluğunda farklılıklar gözlenirse bir hastalığın habercisi olabilir Siyah ve gri tonlarında oluşan balgam pozitif dumana maruz kalmaktan ve hava kirliliğinden meydana kazanç Bilhassa balgamda kan meydana gelmiş ve renginde kırmızılık oluşmuş ise akciğerlerde meydana gelen bir hastalığın habercisi olabilir Boğazda balgam özellikle zatürree, bronşit ve verem gibi hastalıklardan kaynaklanmaktadır Kişilerde görülen balgam eğer saydam bir görünümde ise astım hastalığının tipik bir belirtisi olabilir Kişilerde görülen bu transparan balgam oldukça yapışık bir haldedir ve miktarı da oldukça fazladır aynı zamanda fazla sigara bitiren kişilerde de saydam balgam gözlenebilirBalgamın tedavisi için ilk olarak kişilerde neden meydana geldiği ve hangi hastalığın habercisi olduğuna bakılmalıdır bununla birlikte, boğazda balgam şikâyetini azaltmak ve ortadan uyandırmak için çeşitli bitkilerden ve ilaçlardan faydalanılabilinir Boğazda balgam için zencefil, meyan kökü, ısırgan otu ve ıhlamur oldukça iyi gelen ur arasında ilk sırada yer almaktadır Balgam söktürücü özelliği olan bu bitkilerin haricen üzüm suyu veya pekmezde tüketilebilir Keza boğazda ancak balgamın dışarı atılması için tere kürü seçim edilebilir Terenin balgam söktürücü özelliğini bilmeyenimiz yoktur aynı zamanda terenin dışında öğütülmüş Antep fıstığı ile birlikte bal karıştırılmalı ve her gün 1 kaşık tüketilmelidir Ayrıca boğazda fakat balgamın sökülmesi için keza de kuru öksürüğün giderilmesi için epeyce menfaat sağlamaktadır Boğazda balgam olduğu dönemlerde artı baharatlı ve acılı besinler tüketilmemelidir Çok sıcak ya da fazla soğuk besinlerden de muhakkak bir dönem uzak sakinleşmek da menfaat var Artı sıcak tüketilen meşrubat ve yiyecekler balgamın yoğunlaşıp, bakterilerin çoğalmasına yol açmaktadır Hatta boğazda balgam olduğu zamanlarda tüketilen aşırı sıcak ve fazla soğuk besinler diğer hastalıklara da sebebiyet verebilir Özellikle aşırı sıcak tüketilen besinler, boğazda tahrip sorununu artırır Her şeyden önce boğazda balgam sorunu yaşamış kişilerin yiyecek tüketirken ısı kontrolü yapmalı ve bir uzmana danışılmalıdır Çare; Başlangıçta boğazda balgama neden olan etken araştırılır Gerisinde hasta da görülen balgamın türü için bir çözümleme yapılır Bunun için balgamın renk ve yoğunluk durumuna görmek yeterli olacaktır Akabinde hastanın balgamı ile ilgili sorunlarına göz atılır ve balgam yeşil, gri, sarı gibi tonlarda oluşuyor ise hastaya öncelik olarak ''ekspektoran'' balgam söktürücü bir hap verilir Eğer hastanın durumu yalnızca balgam söktürücüler ile geçecek gibi görünmüyorsa yanına antibiyotik ile çare önerilebilir Hastada görülen balgam saydam bir görünümde oluşuyor ise burada hastaya düşen tek şey günlük olarak içilen suyun miktarını artırmak ve ot gibi yaşama ile şifayı bulmak olacaktır Çoğunlukla pozitif sigara bitiren kişilerde, sabahları aç karnına çok pozitif görülen bu balgam türü kişilerde kuru öksürüğe yol açıp hayat kalitesini düşürüyor