Balığı sofranızdan yetersiz etmeyin 2 Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Doç Dr Fatma Arık Çolakoğlu, balığın, anne sütünden daha sonra en kıymetli beslenme olduğunu bildirdi 65451 65451 baligisofranizdaneksiketmeyin25c4f8f54341bebaligisofranizdaneksiketmeyin25c4f8f54341be 224 300 Balığı sofranızdan eksik etmeyin 2 sofralardanbaligieksiketmeyinjpg65451 Balığı sofranızdan eksik etmeyin 2 sofralardanbaligieksiketmeyinjpg65451 Doç Dr Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balık etinin ucuz protein ve enerji kaynağı olduğunu belirterek, basit sindirilebilir, protein, doymamış yağ asitleri, iyot ve selenyum kaynağı olması nedeniyle gıda açısından çok değerli olduğunu kaydetti Dengeli beslenmenin başlıca ögesinin protein olduğunu belirten Doç Dr Çolakoğlu, şöyle konuştu: ''Tüketimi en yaygın olan hayvansal protein ettir Etin protein kalitesi, hayvan türüne kadar farklılık gösterir Balık eti, aminoasitlerin hepsini içermesinden nedeniyle oldukça değerlidir Balık eti, düşük oranda bağ dokusu içermesi sebebiyle sığır etine oranla daha basit hazmedilir ve vücutta daha kısa sürede kullanıma sunulur Anne sütü biyolojik değer açısından 100 olarak kabul edilirse takip eden sıralamada 93 ile deniz balığı, 89 ile inek sütü, 87 ile sıcakkanlı hayvanların eti gelmektedir