iltasyazilim
FD Üye
Balık Çorbası tarifi
Malzemeler :
1 kg' lık beyaz etli bir balık (*)
12 çay bardağı limon suyu
2 kahve fincanı pirinç
1 adet küçük kereviz
1 demet maydanoz
12 su bardağı su
4 adet patates
4 adet havuç
1 baş soğan
2 adet yumurta
tuz, karabiber
(*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs
5 kişilik
Yapılışı :
Balığı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın
Balığı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanoz, oniki su bardağı su, tuz ve karabiber koyun Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun
Balığı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun Rendelenmiş havucu, ufak ufak doğranmış kerevizi, küp küp doğranmış patatesi ve pirinci balığı haşladığınız suya katıp, iyice kaynatın
Bu arada, haşlanmış balığı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklüğünde parçalara bölünTenceredeki sebze ve pirinçler bütünüyle dağılınca ince delikli bir süzgeçten geçirip diğer bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatınÇorbayı ateşten alacağınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün Daha sonra çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın Kase dolduğunda bu kez tenceredekileri hızlı hızlı karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın
AFIYET OLSUN!
Malzemeler :
1 kg' lık beyaz etli bir balık (*)
12 çay bardağı limon suyu
2 kahve fincanı pirinç
1 adet küçük kereviz
1 demet maydanoz
12 su bardağı su
4 adet patates
4 adet havuç
1 baş soğan
2 adet yumurta
tuz, karabiber
(*) levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs
5 kişilik
Yapılışı :
Balığı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın
Balığı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanoz, oniki su bardağı su, tuz ve karabiber koyun Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun
Balığı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten sonra bir kenara koyun Rendelenmiş havucu, ufak ufak doğranmış kerevizi, küp küp doğranmış patatesi ve pirinci balığı haşladığınız suya katıp, iyice kaynatın
Bu arada, haşlanmış balığı, deri ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklüğünde parçalara bölünTenceredeki sebze ve pirinçler bütünüyle dağılınca ince delikli bir süzgeçten geçirip diğer bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatınÇorbayı ateşten alacağınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün Daha sonra çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın Kase dolduğunda bu kez tenceredekileri hızlı hızlı karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın
AFIYET OLSUN!