Balık Çorbası tarifi Balık Çorbası Mutfak : Türk MALZEMELER 1 kg' lık beyaz etli bir balık () 12 dere bardağı limon suyu 2 kahve fincanı pirinç 1 adet ufak kereviz 1 demet maydanoz 12 su bardağı su 4 adet patates 4 adet havuç 1 baş soğan 2 adet yumurta tuz, karabiber () levrek, sinarit, kırlangıç, lipsos vs HAZIRLANIŞI Balığı temizleyip, varsa pullarını ayıklayın Solungaçları çıkarın, içini iyice temizleyip bol suda yıkayın Balığı, atı düz, geniş bir tencereye koyup, üstüne rendelenmiş soğanla kıyılmış maydanoz, oniki su bardağı su, tuz ve karabiber koyun Tencereyi orta derecedeki ateşe koyun Balığı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzdükten daha sonra bir kenara koyun Rendelenmiş havucu, küçük küçük doğranmış kerevizi, küp küp doğranmış patatesi ve pirinci balığı haşladığınız suya katıp, iyice kaynatın giderken, haşlanmış balığı, cilt ve kılçıklarından temizleyip lokma büyüklüğünde parçalara bölünTenceredeki sebze ve pirinçler tam olarak dağılınca ince delinmiş bir süzgeçten geçirip diğer bir tencereye boşaltın ve tencereyi ateşe koyun İçindeki su kaynamaya başlayınca balık parçaları da katıp , 5 dakika daha kaynatınÇorbayı ateşten alacağınız sırada bir kasede yumurtalarla limon suyunu çırpıp köpürtün sonradan çırpmaya ara vermeden kaynar sebzeli sudan kaşık kaşık alıp , terbiyenin içine katın Kase dolduğunda bu kere tenceredekileri süratli çabuk karıştırıp, terbiyenin içine boşaltın ve balık çorbasını ateşten alıp, karabiberini ilave edip servis yapın id