Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Balık kızartırken bilinmesi gereken önemli püf noktalar

Balık kızartırken bilinmesi gereken önemli püf noktalar
0
82

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
balik_kizartirken_bilinmesi_gereken_onemli_puf_noktalar_1587561483_669.jpg

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz balık tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri sosyal medya ile paylaştı. Binöz, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu. İşte, haberin ayrıntıları...

Unlayıp kızartılan balığın hiçbir faydası olmadığı diyet uzmanı tarafından açıklandı. Çıtır halindeki balıklar lezzetli olabilir ancak balıktan kazanılan fosforun ve vitaminlerin önüne bariyer olmaktadır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz balık tüketirken dikkat etmemiz gereken kurallardan bahsetti. Peki, balık kızartırken yapılan hatalar nelerdir? Balık kızartırken un koymanın bir miktarı var mı? Varsa oranı ne kadar olmalıdır? Hemen hemen her evde balık kızartılırken kullanılan un malzemesiyle alakalı, göz ardı edilmemesi gereken önemli bilgileri siz değerli okucularımız ile paylaşıyoruz. İşte, Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz'ün balık tüketimine dair açıklamaları...

CA9FX_1587561505_962.jpg

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz "Bunun nedeni, vücut hücrelerine zarar veren, unun yüksek ısıyla teması sonucu ortaya çıkan heterosiklikamino asit (HMF) adlı bileşenlerin kanser gelişimine yol açabilmesi. Balığı kendi suyu ile buğulama yöntemiyle veya fırında düşük ısıda pişirmek daha sağlıklı bir tercih olacaktır. Izgara, fırın ve buğulama yöntemleriyle hem balığın besin değerlerinden maksimum fayda sağlayabilir hem de alınacak olan fazla kalorilerin önüne geçebilirsiniz."

vAcFz_1587561530_6999.jpg

"Vücuttaki yararlı etkilerini azalttıkları için balığın yanında gazoz, kola, meyve suyu ve meyve aromalı içecekler gibi asitli içecekler tüketmeyin. Tercih edeceğiniz taze limon sıkılmış maden suyu sindirim sistemini desteklemesinin yanı sıra sağladığı antioksidan ve minerallerle daha sağlıklı bir seçim olacaktır."

3lNUM_1587561586_2347.jpg

"Balığınızın tazeliğinden eminseniz yanında ayran tüketebilirsiniz. Balığın üzerine sıktığınız limonun içeriğindeki C vitamini ve antioksidanlar, balığın içindeki omega-3 kullanımını arttırıyor. Aynı zamanda balığın zehirleyici etkisi varsa vücuttaki toksik etkiyi de azaltıyor. Bu faydaları nedeniyle balığa limon sıkmanız doğru bir seçim olacaktır" sözleriyle balık kızartmasının yanında alınması gereken tedbirleri açıkladı.

sXNTb_1587561747_4985.jpg
 

Similar threads

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz balık tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri sosyal medya ile paylaştı. Binöz, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu. İşte, haberin ayrıntıları... Unlayarak kızartılan balığın hiçbir faydası olmadığı diyet uzmanı tarafından açıklandı. Çıtır halindeki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
Beslenme ve Diyet Mütehassısı Ayşe Sena Binöz balık tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri içtimaî medya ile paylaştı. Binöz, kıymetli teklifler ve ihtarlarda bulundu. İşte, haberin ayrıntıları... Unlayarak kızartılan balığın hiçbir yararı olmadığı diyet bilirkişisi tarafından açıklandı. Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Yağ oranı, protein miktarı kararında olan barbunya balığı hemen herkesin beslenme biçimi için uygundur. Magnezyum, demir, potasyum ve çinko minerallerinin yanında, vitamin açısından da çok zengin bir içeriğe sahiptir. Peki, bol vitaminli barbun (barbunya) balığı nasıl ayıklanır? İşte, barbunya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Yağ oranı, protein miktarı kararında olan barbunya balığı hemen herkesin beslenme biçimi için uygundur. Magnezyum, demir, potasyum ve çinko minerallerinin yanında, vitamin açısından da çok zengin bir içeriğe sahiptir. Peki, bol vitaminli barbun (barbunya) balığı nasıl ayıklanır? İşte, barbunya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
​Beslenme ve Diyet Bilirkişisi Ayşe Sena Binöz “Vücudun demir depoları düştüğünde oksijeni taşımak için ehil ve olağan al kan hücreleri yapılamıyor ve demir eksikliği anemisi gelişebiliyor. Ancak demir eksikliğini, demir içeriği yüksek besinlerle gidermek mümkün." diyerek, zengin demir içeren 10...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt