Protein açısından bulunmaz nimet olan ve zengin omega yağ asitleri barındıran balığı çok artı tüketiyoruz Peki, balığı seçerken yeterince dikkat ediyor muyuz? İşte balığı seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç manâlı püf nokta…baliktazemibayatminasilanlasilir5c43de6b41081jpegalt Balık taze mi bayat mı nasıl anlaşılır?Balığın gözleri: Balığın bayatlama süreci başladığında gözlerinde ancak canlılık kaybolur ve içeri doğru çökmeye başlar Taze balığın gözleri canlı ve aydınlık olurken bayat balığın gözleri, donuk ve içeri çökük halde görünür baliktazemibayatminasilanlasilir5c43de6b54bd3jpegalt Balık taze mi bayat mı nasıl anlaşılır?Balığın derisi:Balığın tazeliğini ve bayatlığını anlamayı sağlayacak en manâlı hususlardan biri de sudan çıktığı gibi parlaklığını muhafaza etmesidir Gergin bir deriye sahip balık bayat değildir Bayat balıkta, deri gerginliği kaybolur ve derisinde sarkmalar meydana gelirbaliktazemibayatminasilanlasilir5c43de6c195c1jpegalt Balık taze mi bayat mı nasıl anlaşılır?Balığın dokusu:Balık seçerken üstüne belli parmağınızla bastırın Parmağınızı bastırdığınızda bir çukurluk oluşuyorsa ve o çukurluk hemen kaybolmuyorsa o balık şüphesiz bayattır Taze balıkta parmağınızla bastırdığınız çukur, parmağınızı çektiğiniz anda kaybolacaktırbaliktazemibayatminasilanlasilir5c43de6c223efjpegalt Balık taze mi bayat mı nasıl anlaşılır?Balığın kuyruğu: Taze balığı anlamanın bir öteki yolu da kuyruk kısmına dikkat etmektir Taze balığın kuyruğu diktir sağa sola yatık şart oluşturmaz baliktazemibayatminasilanlasilir5c43de6c2e69ejpegalt Balık taze mi bayat mı nasıl anlaşılır?