Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Balık Turşusu

Balık Turşusu
0
69

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Balık Turşusu hamsi turşusu nasıl yapılır 1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 67 Diş sarmısak 12 Diş karanfil 1015 Adet tane karabiber 78 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuzlu Yeterince su * Kolyoz, kefal, lüfer, ançuez, kılıç gibi balıklardan yapılır * Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır * Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir * Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla tamamen yıkanır * Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir * Birkaç adet tane karabiber serpiştirin * 12 diş karanfil koyup üstüne fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun * Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin * İçine 3 adet limon suyu sıkın * Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın * Bu balık turşusu 23 gün içinde ikrama hazırlanmış olur id * Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi o kadar lezzetli olur1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi) 67 Diş sarmısak 12 Diş karanfil 1015 Adet tane karabiber 78 Adet defne ve limon yaprağı 3 Adet sulu limon 1 Çorba kaşığı tuz Yeterince su  
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt