iltasyazilim
FD Üye
Arkadaşlar Burda Yazdığım Yemekleri Cemal Türkanın Kitabından Yazıyorum
BALIKESİR KAYMAKLISI
Malzemeler:
1 kg Un
300 gr tereyağı
6Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
700 grLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 kg şeker
üstüne gelinceye kadar su
Yapılışı:
Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır Tereyağı veLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız konup karıştırılır Yoğrulur Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir Fırında veya mangalda pişirilir Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolcaLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız yayılır Kümeler halinde de konulabilir Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsidekiLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınızların üzerine kapatılır Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır Soğuduktan sonra servis yapılır
Balıkesir Mantısı
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuzkarabiber
Mantı hamuru için;
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın 10 dakika kaynatın Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın Oklavayla yufka büyüklüğünde açın 2?şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın Süzüp, soğuk sudan geçirin Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın
BÖRÜLCE SALATASI
Börülce sallaması yani salatası için lazım olanlar:
Taze börülce
Limon veya koruk suyu
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Taze börülceler uzunluğuna göre 2ye veya 3e bölünür,az tuzlu suda haşlanır,servis tabağına alınırBaşka bir kapta ezilmiş sarımsak,limon suyu,zeytinyağı,tuz karıştırılır ve börülcenin üstüne dökülürHarika bir salata afiyet olsunİstenirse yazdan az haşlanmış börülce derin dondurucuda saklanabilir
unİstenirse yazdan az haşlanmış börülce derin dondurucuda saklanabilir
Balıkesir Höşmerim Tarifi
Malzemeler
2 Kg süt (pişmemiş olacak)
2 Tane yumurta sarısı
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda bulabillirsiniz)
Yarım su bardağı orta boy irmik
Yapılışı
İlk önce tenceremizin içine sütümüzü koyalım İçine peynir mayasını küçük kasede azıcık suyla karıştırıp
sütün içine atalım iyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere koyup saralım 1 saat mayalansın
Mayalanan peynirimizin suyunu bayağı tülbentten süzelim biraz sulu kalsın Süzdükten sonra tencereyi ateşe koyalımİçine yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla peynirleri ezerek karıştıralımİrmiğini ekleyip devamlı karıştıralım
510 dakika pişirelim sonra içine şekeri ekleyelim(biraz sulanır)Sürekli karıştıralım 5 dakika civarı daha kaynatıp ocaktan alalım
Not: Höşmerimin rengi sarı olsun derseniz ocaktan inmeden önce içine kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın sonra ocaktan alın
Kaçamak Tarifi
Malzemeler
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yeterince pul biber
1 çay bardağı pekmez (ikinci versiyonda)
Yemeğin Tarifi
Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün Kaşıkla karışımın 56 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı, pekmezli yemek de mümkün Bunun için yalnızca, tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli
TAVUKLU KAPAMA
MALZEME:
6 adet tavuk incik 2 su bardağı pirinç 6 su bardağı soğuk su 1 çorba kaşığı margarin tuz ve karabiber YAPILIŞI:
1 tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin 1 tatli kaşığı tuz ilave edin Düdüklüde 30 dakika kaynatın
2 pirinci yıkayın
3 tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin Pirinci tepside 45 dakika kadar Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin
4 haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin
5 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
6 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin
7 Fırını kapatıp 1520 dakika kadar demlenmesini bekleyin Sıcak olarak servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler
1 KAHVE FİNCANI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY PATATES
1 ORTA BOY HAVUÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI veya MARGARİN (40 GR)
56 SU BARDAĞI ET SUYU veya SU
TUZ, KIRMIZIBİBER
Terbiyesi İçin
1 YUMURTA
5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
Yapılışı
Tencereye ince bulguru, tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, havucu ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek ağır ateşte pişirin Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 12 kepçe çorba suyunu çırparak azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim Çorbayı üzeri göz göz olana dek pişirelim Ateşten almadan 5 dk önce tuzunu ayarlayalım Bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ekleyelim Biberli yapalım
Ovmaç Çorbası
Malzemeler : 1 yumurta sarısı 1 su b un 2 çorba k tereyağı 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt nane tuz su
Hazırlanışı : Tencereye kaynayan suyu alınSuyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatınKarıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edinTencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alınÜzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin
Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırınYoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarınKaynaya dek çorbayı pişirinÜzeri için tereyağını tavada eritinÜzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edinServis tabağına çorbayı alınÜzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin
Sini Böreği
Malzemeler:
250 gr un, 2 adet yumurta, 175 gr tereyağı, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı şeker, tuz, karabiber
Hazırlanışı
250 gr un, tuz, 2 adet yumurta ve yarım su bardağı suyu karıştırarak yumuşak olmayan bir hamur yoğurun Hamuru dört parçaya bölerek, unlu tezgahta açın
125 gr tereyağını eritin 15 su bardağı unu ilave ederek kavurun 1 su bardağı şekeri 1,5 su bardağı su ile karıştırarak bir taşım kaynatın ve çırpma teli ile karıştıra karıştıra helvaya ekleyin
Helvayı dört parçaya ayırarak yufkaların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin Artan tereyağını eriterek tepsinin üzerine gezdirin 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 3035 dk kadar pişirin
Yarım su bardağı tozşekeri 14 su bardağı su ile kaynatın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek servis yapın
TİRİT TARİFİ
yarım kilo kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
yarım kilo yoğurt
45 diş sarımsak
tuz
karabiber
kimyon
Yapılışı Eti tencereye alın Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun Etler suyunu çektiğinde üzerine iki parmak aşacak kadar sıcak su ve biraz kimyon ilave edin Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirin
Bayat ekmeği dilimleyin Fırında hafifçe kıtırlaştırın 2 santimlik kareler halinde kesin Servis tabağına aktarın Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin 10 dakika sonra ateşten alın Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın Ardından üzerine soğanları koyun Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın
Etli Topalak
malzemeler
350 gram kıyma 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı salça 1 tene soğan 1 tane yumurta 1 tutam maydanoz 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Sıcak su Tuz Karabiber Kekik
Etli Topalak tarifi
Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurun Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapın Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Salçasını da ekleyin Daha sonra nohutu da katın ve üzerini aşacak kadar sıcak su koyun Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen köfteleri tencereye boşaltın 1520 dakika kısık ateşte pişirin
BALIKESİR KAYMAKLISI
Malzemeler:
1 kg Un
300 gr tereyağı
6Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
700 grLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 kg şeker
üstüne gelinceye kadar su
Yapılışı:
Un hamur tahtasında elenir, ortası açılır Tereyağı veLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız konup karıştırılır Yoğrulur Dinlendirildikten sonra on iki parçaya bölünüp yağlı bir tepsiye konulur Her yufkanın kırılmaması için elle su serpilir, diğer 6 yufkada diğer yağlı tepsiye yerleştirilir Fırında veya mangalda pişirilir Alt kısımları kızarınca iki tepside ateşten indirilir Birinci tepsideki yufkaların üst yufkası üzerine bolcaLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız yayılır Kümeler halinde de konulabilir Diğer tepsideki yufkaların alttaki kızarmış tarafı üste gelmek üzere birinci tepsidekiLinkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınızların üzerine kapatılır Ilık halde reçel şurupları koyulduğunda şerbet soğuk hamur üzerine gezdirilerek dökülür, kapak katılır Soğuduktan sonra servis yapılır
Balıkesir Mantısı
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuzkarabiber
Mantı hamuru için;
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
Yemeğin Tarifi
İçinde tuz ve karabiber olan 4 su bardağı suda tavuk göğüslerini haşlayıp, süzün İri iri didikleyip, tekrar tavuk suyu ve haşlanmış nohutla tencereye alın 10 dakika kaynatın Yumurta, tuz, un ve çok az su ekleyip, sert bir hamur hazırlayın 20 dakika dinlendirip, 2 bezeye ayırın Oklavayla yufka büyüklüğünde açın 2?şer santim kestiğimiz karelerin dört ucunu birleştirerek kapatın Büyük bir tencerede kaynattığınız suda bu boş mantıları haşlayın Süzüp, soğuk sudan geçirin Tenceredeki nohutlu tavuğa ekleyip, bir taşım kaynatın Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biber gezdirerek servis yapın
BÖRÜLCE SALATASI
Börülce sallaması yani salatası için lazım olanlar:
Taze börülce
Limon veya koruk suyu
Sarımsak
Sızma zeytinyağı
Taze börülceler uzunluğuna göre 2ye veya 3e bölünür,az tuzlu suda haşlanır,servis tabağına alınırBaşka bir kapta ezilmiş sarımsak,limon suyu,zeytinyağı,tuz karıştırılır ve börülcenin üstüne dökülürHarika bir salata afiyet olsunİstenirse yazdan az haşlanmış börülce derin dondurucuda saklanabilir
unİstenirse yazdan az haşlanmış börülce derin dondurucuda saklanabilir
Balıkesir Höşmerim Tarifi
Malzemeler
2 Kg süt (pişmemiş olacak)
2 Tane yumurta sarısı
3 Su bardağı şeker
1 Tatlı kaşığı peynir mayası (baharatçılarda bulabillirsiniz)
Yarım su bardağı orta boy irmik
Yapılışı
İlk önce tenceremizin içine sütümüzü koyalım İçine peynir mayasını küçük kasede azıcık suyla karıştırıp
sütün içine atalım iyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere koyup saralım 1 saat mayalansın
Mayalanan peynirimizin suyunu bayağı tülbentten süzelim biraz sulu kalsın Süzdükten sonra tencereyi ateşe koyalımİçine yumurta sarılarını ekleyip tahta kaşıkla peynirleri ezerek karıştıralımİrmiğini ekleyip devamlı karıştıralım
510 dakika pişirelim sonra içine şekeri ekleyelim(biraz sulanır)Sürekli karıştıralım 5 dakika civarı daha kaynatıp ocaktan alalım
Not: Höşmerimin rengi sarı olsun derseniz ocaktan inmeden önce içine kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın sonra ocaktan alın
Kaçamak Tarifi
Malzemeler
Yarım kg mısır unu
8 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ (suyuna katılır)
2 tatlı kaşığı tuz (suyuna katılır)
1 çorba kaşığı salça
100 gr tereyağı
100 gr beyaz peynir
Yeterince pul biber
1 çay bardağı pekmez (ikinci versiyonda)
Yemeğin Tarifi
Önce 8 su bardağı suyu tencerede kaynayıncaya kadar ısıtın Kaynamaya başlayınca suyun ortasına gelecek şekilde mısır ununu dağıtmadan dökün Kaşıkla karışımın 56 yerinden delikler açıp hava almasını sağlayın 10 dakika kadar pişirip karıştırarak helva kıvamına gelince kaşık kaşık servis yapılacak tabağa aktarın
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra üzerine tereyağlı salça döküp, peynir ve pul biberden katıp sıcak servis yapın Özellikle çayla birlikte kahvaltılarda yenilen kaçamağı, pekmezli yemek de mümkün Bunun için yalnızca, tabağa konan kaçamağın üzerine sade tereyağı gezdirip üzerine pekmez katmak yeterli
TAVUKLU KAPAMA
MALZEME:
6 adet tavuk incik 2 su bardağı pirinç 6 su bardağı soğuk su 1 çorba kaşığı margarin tuz ve karabiber YAPILIŞI:
1 tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin 1 tatli kaşığı tuz ilave edin Düdüklüde 30 dakika kaynatın
2 pirinci yıkayın
3 tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin Pirinci tepside 45 dakika kadar Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin
4 haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin
5 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
6 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin
7 Fırını kapatıp 1520 dakika kadar demlenmesini bekleyin Sıcak olarak servis yapın
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler
1 KAHVE FİNCANI İNCE BULGUR
1 ORTA BOY PATATES
1 ORTA BOY HAVUÇ
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI veya MARGARİN (40 GR)
56 SU BARDAĞI ET SUYU veya SU
TUZ, KIRMIZIBİBER
Terbiyesi İçin
1 YUMURTA
5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
2 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
Yapılışı
Tencereye ince bulguru, tavla zarı iriliğinde doğranmış patatesi, havucu ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana dek ağır ateşte pişirin Bir kapta yoğurdu, yumurtayı, unu, 12 kepçe çorba suyunu çırparak azar azar ve karıştırarak çorbaya ilave edelim Çorbayı üzeri göz göz olana dek pişirelim Ateşten almadan 5 dk önce tuzunu ayarlayalım Bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ekleyelim Biberli yapalım
Ovmaç Çorbası
Malzemeler : 1 yumurta sarısı 1 su b un 2 çorba k tereyağı 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt nane tuz su
Hazırlanışı : Tencereye kaynayan suyu alınSuyun üzerine tereyağının yarısını ve sarımsakları ilave edip birlikte kaynatınKarıştırma kabına yumurtanın sarısı,tuz,su ve azar azar un ilave ederek parçalanmış hamurlar elde edinTencerede kaynayan suyun içine parçalanmış hamur parçalarını ekleyin Çorbanın terbiyesi için karıştırma kabına 1 kase yoğurdu alınÜzerine 1 yada 2 kaşık un ilave edip karıştırın Üzerine su ilave edip karıştırma ya devam edin
Tenceredeki sıcak sudan kepçe ile sıcak su ekleyin ve tekrar karıştırınYoğurtlu terbiyeyi tecereye aktarınKaynaya dek çorbayı pişirinÜzeri için tereyağını tavada eritinÜzerine ince kesilmiş taze nane ve pulbiber ilave edinServis tabağına çorbayı alınÜzerine tereyağlı naneli sostan dökerek servis edin
Sini Böreği
Malzemeler:
250 gr un, 2 adet yumurta, 175 gr tereyağı, 1 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı şeker, tuz, karabiber
Hazırlanışı
250 gr un, tuz, 2 adet yumurta ve yarım su bardağı suyu karıştırarak yumuşak olmayan bir hamur yoğurun Hamuru dört parçaya bölerek, unlu tezgahta açın
125 gr tereyağını eritin 15 su bardağı unu ilave ederek kavurun 1 su bardağı şekeri 1,5 su bardağı su ile karıştırarak bir taşım kaynatın ve çırpma teli ile karıştıra karıştıra helvaya ekleyin
Helvayı dört parçaya ayırarak yufkaların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin Artan tereyağını eriterek tepsinin üzerine gezdirin 180 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 3035 dk kadar pişirin
Yarım su bardağı tozşekeri 14 su bardağı su ile kaynatın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine gezdirerek servis yapın
TİRİT TARİFİ
yarım kilo kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 demet maydanoz
1 adet bayat ekmek
yarım kilo yoğurt
45 diş sarımsak
tuz
karabiber
kimyon
Yapılışı Eti tencereye alın Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun Etler suyunu çektiğinde üzerine iki parmak aşacak kadar sıcak su ve biraz kimyon ilave edin Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirin
Bayat ekmeği dilimleyin Fırında hafifçe kıtırlaştırın 2 santimlik kareler halinde kesin Servis tabağına aktarın Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin 10 dakika sonra ateşten alın Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın
Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın Ardından üzerine soğanları koyun Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın
Etli Topalak
malzemeler
350 gram kıyma 1 su bardağı köftelik bulgur 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı salça 1 tene soğan 1 tane yumurta 1 tutam maydanoz 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Sıcak su Tuz Karabiber Kekik
Etli Topalak tarifi
Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurun Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapın Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Salçasını da ekleyin Daha sonra nohutu da katın ve üzerini aşacak kadar sıcak su koyun Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen köfteleri tencereye boşaltın 1520 dakika kısık ateşte pişirin